Victorie muncită cu ultima clasată

HC Zalău – HC Alba Sebeş 26 – 21 (14 – 14)

Deşi a întâlnit ultima clasată, HC Alba Sebeş, HC Zalău s-a întrebuinţat serios sâmbătăt dimineaţa, pentru a obţine a zecea victorie a sezonului. Oaspetele pregătite de Popa Sevişteanu au jucat cu multă ardoare, de parcă ar fi jucat ultima carte în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în timp ce handbalistele lui Tadici au făcut destul de multe greşeli pe faza de atac.
Prima parte a fost extrem de disputată, iar Zalăul s-a desprins decisiv abia în ultimele zece minute.
Debutul de partidă le-a aparţinut oaspetelor, Zalăul restabilit egalitatea pentru prima dată abia în minutul nouă, la scorul de 4 – 4. Handbalistele pregătite de Tadici nu au fost suficient de concentrate la finalizare, irosind multe atacuri în prima repriză, chiar şi din situaţie de „unu la unu”.
Cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, scor 14 – 14, după ce s-au aflat la conducere în repetate rânduri.
Zalăul a început mai bine partea secundă, ducând scorul la 17 – 14 după trei reuşite consecutive. În minutele 47, oaspetele s-au apropiat la un singur gol, 20 – 19, dar zălăuancele s-au desprins decisiv în ultimele minute, câştigând la o diferenţă de cinci goluri, 26 – 21.
„Nu a fost o victorie chiar uşoară, fiindcă au apărut o serie de erori în atac, dar am avut multe greşeli la nivelul semicercului şi în apărare. Adversarele au jucat dur şi s-au făcut multe faulturi în urma cărora s-au impus eliminări. La Alba Sebeş, există câteva jucătoare valoroase, cum sunt Ciolan, Pătuleanu, Safta, Rusu sau portarul Curmenţ, dar nu am înţeles de ce au jucat cu atâta ardoare. Nu înţeleg ce au vrut să demomnstreze. Este bine, însă, că am bifat a zecea victorie, urmează patru zile de pauză pentru fete, după care vom începe pregătirea pentru ultimele etape din campionat. Într-o notă normală de desfăşurare a jocului, cred că am fi câştigat la o diferenţă de peste zece goluri”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Liga Naţională se întrerupe până în data de 26 martie, când HC Zalău va evolua pe terenul formaţiei Rapid Bucureşti.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan, Diana Diaconu – Claudia Constantinescu (11), Roxana Rob (6), Florina Ţurcaş (3), Larisa Tamaş (2), Andrada Trif (2), Valentina Bardac (2), Diana Puiu, Sabine Klimek şi Teodora Bloj. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund. Elena Tadici
HC Alba Sebeş: Bianca Curment – Ana Ciolan (6), Nicoleta Rusu (5), Andreea Pătuleanu (3), Nicoleta Safta (2), Lavinia Dobromir (2), Bianca Bogdan (2), Georgiana Predoi (1), Mihaela Pătuleanu şi Iulia Andrei. Antrenor: Popa Sevişteanu

Alte articole

2 Thoughts to “Victorie muncită cu ultima clasată”

  1. SEBY

    Doua echipe slabe care s-au intrecut in ratari , doi arbitri de coma ,fara sa simta jocul si faze clare ca lumina zilei, un observator care nu le atragea atentia au fost condimentele acestui joc . A si antrenorul oaspetelor care parca era drogat si se tot lua de public , apoi de Tadic , care ia spus de la obraz ca l-a carat toata viata in spatele lui , ca pe o remorca . Si asa este . @-3 Jucatoare de la Sebes sunt peste ce are Tadici + portarul ! Puiu,Klimec, Bardac, Tamas = penibile !!!!!!

  2. sorin

    Bravo Sebi, se vede ca ai fost la meci si esti obiectiv, foarte bine scris !
    A doua repriza am stat in spatele bancii de rezerva a Sebesului, unde la un moment dat piticul drogat antrenor al oaspetelor ne-a aratat degetul mijlociu, sti tu. Am sarit cativa ca arsi din tribuna, este adevarat ca i-am spus si noi cateva, iar la final a venit la marginea terenului langa tribuna si si-a cerut scuze, spunand ca la nervi omul face si spune multe. A intins mana si eu am dat mana cu el, dar au fost altii care nu au vrut sa dea mana cu el…asta e !
    In rest , itradevar 2-3 jucatoare de buna calitate, nu stiu cum au ajusj in pozitia asta de ultima clasata.

Leave a Comment