La început de drum

În data de 1 septembrie 2013, a avut loc, la Baia Mare, judeţul Maramureş, a doua ediţie a Festivalului-Concurs de Dans Popular „Valeriu Buciu”- ediţia a II-a. Organizat de Primăria Baia Mare, Consiliul Judeţean Maramureş, Asociaţia Culturală Tradiţii Maramureşene şi Fundaţia Culturală Vatra, festivalul a reuşit să adune pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare ansambluri din şapte judeţe: Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Satu Mare, Maramureş şi Arad.
Judeţul Sălaj a fost reprezentat de tânărul Ansamblu „Someşul” Jibou, ansamblu care a luat fiinţă în urmă cu patru luni la iniţiativa prof. Mihai Petriş şi care este un ansamblu indepedent format din oameni inimoşi care iubesc folclorul şi arta populară autentică. Sub îndrumarea maestrului coregraf Anghel Duscaş şi a maestrului dirijor Ştefan Iorga, ansamblul de amatori „Someşul” are la activ cinci spectacole cu public participând cu succes la Festivalul Dansului Codrenesc din Cehu Silvaniei, Festivalul Ecouri Meseşene, Fii Satului Cheud, Satul Sălăjean şi Festivalul „Valeriu Buciu”.
De la acesta din urmă, Ansamblul „Someşul” Jibou s-a întors cu premiul al II-lea, onorabil, când te gândeşti că au participat pentru prima dată într-un astfel de festival-concurs alături de formaţii cu o mai bogată experienţă şi vechime.
În final, nu putem decât să îi felicităm pe artiştii jibouani, să le dorim un parcurs cât mai lung pe frumosul tărâm al muzicii, dansului şi tradiţiilor populare româneşti, iar Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, care a făcut posibilă prezenţa ansamblului la festival, mulţumiri.

Gavril Vlaicu

Alte articole

One Thought to “La început de drum”

  1. emilia

    Felicitari!!!!!!

Leave a Comment