Arbitru bătut la Bocşa

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns numeroasele cazuri înregistrate în sezoanele trecute în care arbitrii erau agresaţi de jucătorii echipelor din Liga a IV-a şi a V-a, în runda inaugurală din sezonul 2013 – 2014 al Ligii a IV-a a avut loc, din nou, un astfel de eveniment.

Protagonistul a fost Robert Niculăuţ, fost jucător la echipele de juniori republicani de la FC Zalău, iar victima a fost arbitrul Robert Goie.
Totul a pornit de la o intrare periculoasă a lui Niculăuţ asupra unui jucător advers, sancţionată cu cartonaş roşu de centralul Robert Goie, considerat unul dintre cei mai buni arbitri din Liga a IV-a. Era minutul 43 al întâlnirii dintre Olimpic Bocşa şi Unirea Mirşid, iar Robert Niculăuţ, în loc să-i ceară scuze adversarului pentru faultul comis, s-a năpustit asupra arbitrului de centru, încercând să-l lovească cu pumnul. Talia (1,96 m.) l-a avantajat însă pe acesta, jucătorul, mult mai scund decât arbitrul, neputându-l lovi decât în umăr. Calmat în cele din urmă de colegi, Niculăuţ a părăsit terenul de joc, dar, în pauza dintre cele două reprize, a avut o nouă ieşire nervoasă. Brigada de arbitri se afla la mijlocul terenul, când Niculăuţ s-a îndreptat spre Goie încercându-l să-l lovească, de această dată cu piciorul. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine ca jucătorul să poată fi calmat.
„Prea multe nu sunt de spus după asemenea evenimente, însă este regretabil că au loc, în continuare, astfel de momente în fotbalul din Sălaj”, a fost reacţia arbitrului Robert Goie.
Centralul partidei a depus şi o plângere la poliţie, obţinând şi un certificat medico-legal.
Deşi regretă ieşirea nevoasă pe care a avut-o în timpul meciului, Niculăuţ susţine că decizia pe care a luat-o arbitrul Goie este greşită. „Nu meritam să fiu eliminat. Am discutat după meci şi cu persoane care au asistat la acel joc şi majoritatea mi-au spus că meritam doar cartonaş galben. Totuşi, nu trebuia să regurg la astfel de gesturi, iar pe această cale îmi cer scuze faţă de arbitrul Goie”, a declarat Robert Niculăuţ.
Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Dan Costin, consideră că jucătorul nu trebuia să aibă reacţie nervoasă asupra arbitrului, chiar dacă decizia acestuia nu a fost corectă. „Jucătorul nu trebuia să aibă un asemenea comportament, indiferent de decizia arbitrului. Părerea mea că arbitrul a luat hotărârea corectă, însă, chiar dacă ar fi greşit, erori de arbitraj există şi la nivel mult mai înalt, iar jocurile se încheie fără niciun fel de incidente. Este regretabil că au loc şi în acest sezon astfel de evenimente. Ceea ce facem noi la nivel de judeţ este sport de masă şi nu ar trebui să existe atâta rivalitate din partea jucătorilor”, a comentat Dan Costin.
Pentru fapta comisă, jucătorul riscă un an de suspendare.

Alte articole

One Thought to “Arbitru bătut la Bocşa”

  1. Anonim

    pai cum lo batut daca numa o incercat si no putut ca ala-i clampau,apoi hatarati-va odata,ori ai tantar ori ai harmasar!…

Leave a Comment