La Centrul de Cultură şi Artă, Muza Fest continuă cu expozitia „Fotoetnografica”

Colaborarea între Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Maramureş şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCAJS) prilejuieşte o nouă ocazie de a face cunoscut publicului sălăjean frumuseţea culturii tradiţionale maramureşene.

Este vorba de expoziția rezultată în urma Taberei “Fotoetnografica”, ediţia a XIII-a, organizată de CJCPCT Maramureş, care s-a desfăşurat în zona din stânga şi dreapta Tisei a Maramureşului, în satele româneşti din Ucrain,  dar şi în satele ucrainiene şi ungureşti de la noi, ediţie la care au participat pe lângă fotografi români şi fotografi din Ucraina.

Astfel, au fost selectate un număr de 64 de fotografii reprezentative despre zonă şi oamenii locului, viaţa de zi cu zi, munca dar şi sărbătoarea, specificul arhitectural din zonă, interioare tradiţionale dar şi schimbările influenţate de modernism, meşteşugurile tradiţionale, portul popular, etc.

La CCAJ Sălaj, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Artelor Muza Fest, vor putea fi admirate de către iubitorii de fotografie imagini semnate de: Daniela Stănoiu  – Aiud, Dan Ceuca şi Nicolae Hauca – Cernăuţi, Ucraina, Gheorghe Petrilă – Oradea, Vasile Timur Chiş – Sighetu Marmaţiei, Tudorel Ilie şi Felician Săteanu – Baia Mare.

Proiectul „Fotoetnografica” a demarat în 2007, ca o necesitate de a “scana” fotografic zonele păstrătoare de cultură tradiţională în Maramureş. Scopul proiectului este de a arhiva şi promova prin expoziţii itinerante şi albume foto, specificitatea şi diversitatea culturii tradiţionale maramureșene.

Vernisajul va avea loc la CCAJ Sălaj, miercuri, 7 octombrie 2015, la ora 14. Expoziţia va fi deschisă până în 21 octombrie 2015, între orele 8 – 16, iar intrarea este liberă.

Leave a Comment