La Centrul de Cultură şi Artă : Episcopul Sălajului, faţă-n faţă cu credincioşii

Sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj a găzduit în cursul zilei de joi, 15 octombrie, conferinţa “Glasul Bisericii în cetate”. Este vorba despre un eveniment, organizat de de Episcopia Sălajului în colaborare cu instituţia de cultură precizată, prin care organizatorii şi-au propus să realizeze o serie de conferinţe pentru public, la care pot participa credincioşi şi iubitori de cultură, şi în cadrul cărora vor fi invitate diferite personalităţi din diverse zone ale cunoaşterii: teologie, istorie, educaţie, demografie, psihologie, sociologie, medicină, bioetică şi multe alte domenii.

Astfel, la prima întâlnire, Episcopul Sălajului, Preasfinţitul Petroniu, a susţinut conferinţa cu tema “Biserica Ortodoxă Română – istorie şi actualitate, realizări şi provocări”. La eveniment au luat parte zeci de preoţi ortodocşi din cadrul Episcopiei Sălajului, inspectorii de religie ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cadre didactice, elevi şi, nu în ultimul rând, credincioşi. După expunerea lucrării de către Episcopul Petroniu, a avut loc un dialog între cei prezenți, aprofundându-se sau cristalizându-se tema tratată în cadrul prelegerii. Totodată, au fost adresate întrebări fie direct, fie pe baza unor bilețele venite din rândul auditoriului, iar paleta de întrebări a fost foarte vastă discutându-se atât despre provocările pe care Biserica le are de trecut în condițiile secularismului contemporan, rolul părinților în dezvoltarea unei educații creștine a copilului, rezistența Bisericii în perioada regimului comunist, trecându-se apoi prin discuții asupra problemei sfinților închisorilor, responsabilitatea morală a Bisericii în general, dar și a credincioșilor în special. Cei prezenți la eveniment au primit, din partea organizatorilor un chestionar cu privire la frecvența cu care ar trebui să se desfășoare aceste conferințe, precum și temele care ar trebui abordate în cadrul acestor întâlniri. Organizatorii informează că prin “Glasul Bisericii în cetate” se dorește dezvoltarea unui dialog pe marginea temelor tratate, motiv pentru care sunt așteptate cu interes atât participarea unui număr cât mai mare de credincioși și iubitori de cultură, cât și întrebările acestora pe marginea temei, care pot fi transmise pe adresa de e-mai conferinta_episcopiasalajului@yahoo.ro

3 Thoughts to “La Centrul de Cultură şi Artă : Episcopul Sălajului, faţă-n faţă cu credincioşii”

  1. cati inspectori de religie are inspectoratul scolar si la ce-i foloseste .daca sunt mai multi ????????

  2. Anonim

    Rusine Sauca, rusine Consiliului Judetean. Episcopul rusine n-are.

  3. Mitrasca

    Vai da ce s-o mai implinit festitu(adica s-o latit!)! Inseamna ca-i mere bine! Nu inteleg la ce ii mai trebuia aceasta „revista de front” facuta cu subordonatii devreme ce toata preotimea din subordine se misca in fata lui ca pe sfoara si nimeni nu indrazneste sa caraie ceva impotriva „preasfintitului” fiidca dracu il ia!

Leave a Comment