La Cehu Silvaniei, O nouă ediţie a Concursului Naţional de Teatru „Padif” pentru elevi

O nouă ediţie a Concursului Naţional de Teatru „Padif”, pentru clasele V-XII, se va desfăşura în perioada 24-25 octombrie la Casa Orăşenească de Cultură din Cehu Silvaniei. Aflat la cea de a XV-a ediţie, concursul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop” de Băseşti, Asociaţia de Tineret „Berekenye” şi Casa de Cultură din localitate.
Potrivit organizatorilor, evenimentul va debuta vineri, 24 octombrie, începând cu ora 13, cu întâmpinarea trupelor la Casa de Cultură din Cehu Silvaniei. Programul zilei de vineri va continua cu deschiderea festivă pentru elevii de la şcoli gimnaziale, cu spectacole ale trupelor de teatru participante, cu un spectacol al trupei de teatru „Szivárvány” din localitatea Szarvas-Ungaria, cu o seară de nostalgie cu formaţia Defektiv, dar şi cu premierea şi evaluarea spectacolelor.Programul Concursului Naţional de Teatru „Padif” va continua şi sâmbătă, 25 octombrie, începând cu ora 9,30, la Casa de Cultură Orăşenească din Cehu Silvaniei, unde va avea loc deschiderea festivă pentru elevii de la licee, clasele IX-XII, urmată de o serie de spectacole ale trupelor de teatru participante. De asemenea, de la ora 17,30, cei interesaţi vor putea urmări  spectacole realizate de trupele din Vasvar şi Békéscsaba – “Féling Színház”. Concursul Naţional de Teatru se va încheia cu evaluarea spectacolelor şi premierea liceenilor.
Scopul acestui concurs este de a dezvolta competenţele de comunicare orală, crearea unui spaţiu de activitate artistică adecvată creaţiei teatrale în învăţământul gimnazial şi liceal, descoperirea de noi talente în domeniul artei interpretative, educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacol, precum şi favorizarea socializării şi comunicării între tineri.

Alte articole

Leave a Comment