Jurnalistul Sebastian Olaru îşi lansează volumul “Sălaj. Locuri de de poveste, povestea locurilor”

Cunoscutul jurnalist zălăuan Sebastian Olaru îşi lansează cartea “Sălaj.Locuri de de poveste, povestea locurilor”. Lansarea va avea loc joi, 5 noiembrie, de la ora 16 în sala “Diloguri Europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj.

Evenimentul este organizat deConsiliul Judeţean (CJ), CCAJ Sălaj şi Agenţia Naţională de Presă “Agerpress”. “Sălaj.Locuri de poveste, povestea locurilor” a apărut la Editura “Caiete Silvane” cu sprijinul CCAJ Sălaj. Volumul are la bază materiale publicistice realizate de jurnalistul Sebastian Olaru şi jurnaliştii Redacţiei Documentare – Arhivă din cadrul ANP “Agerpress”, publicate pe fluxul agenţiei în anul 2014 şi în 2015. La realizarea şi editarea materiaelor şi-au adus contribuţia: Georgiana Tănăsescu, Karina Olteanu, Cristian Anghelache, Ștefan Gabrea, Mariana Zbora – Ciurel, Irina Cristea, Marina Bădulescu, Roxana Mihordescu şi Doina Lecea.

 

Sebastian Olaru – unul dintre cei mai cunoscuşi jurnalişti din Sălaj

Sebastian Olaru, „Sebi”, aşa cum îl ştie mai toată lumea, este unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti din judeţul Sălaj, activând de-a lungul timpului la principalele media județene: Radio Transilvania – Zalău, Magazin Sălăjean, Graiul Sălajului, Sălăjeanul. Din iunie 2008 este corespondent pentru județul Sălaj al Agenției Naționale de Presă „Agerpres”.

„Povestea plaiurilor sălăjene, a legendelor locului şi a locurilor de legendă, povestea monumentelor în care s-a scris istoria judeţului, povestea frumuseţilor naturale şi a celor create de mâna omului, toate acestea meritau să fie spuse şi altfel decât în abordarea clasică a unor texte de pe pliantele de promovare turistică sau din mediul online. Am scris reportajele reunite în această carte în primul rând cu sufletul, încercând să surprind emoţia care pulsează atât în piatra rece a unui fost castru roman, în liniştea rece a unei biserici de lemn, cât şi pe cea pe care o simţi privind în zare de pe culmile împădurite ale judeţului.  Emoţie pe care sper să o transmit şi celor ce vor parcurge paginile acestei cărţi, alături de dorinţa de vedea şi a simţi, «pe viu», măcar o frântură din locurile de legendă şi legenda locurilor din Sălaj”, scrie autorul în postfaţa volumului – “Sălaj.Locuri de de poveste, povestea locurilor”.

3 Thoughts to “Jurnalistul Sebastian Olaru îşi lansează volumul “Sălaj. Locuri de de poveste, povestea locurilor””

  1. Anonim

    cat costa cartea?

    1. Anonim

      nu merita nici 2 lei? scrie cum i-a pupat in cur Olaru pe cei de la PDL si apoi a trecut la PSD?

Leave a Comment