Taximetriştii au fost luaţi la puricat de poliţiştii sălăjeni

Poliţiştii rutieri au organizat, zilele trecute, activităţi de control în trafic, împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, pentru identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi de taximetrie illicit.
Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, acţiunile poliţiştilor au vizat reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor rutiere şi a defecţiunilor tehnice, constatate în cazul efectuării transportului în regim de taxi. „Oamenii legii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.240 de lei, din care cinci sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi o sancţiune la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere”, a precizat sursa citată.
Printre persoanele sancţionate se numără şi un conducător auto, în vârstă de 37 de ani, depistat într-o staţie de taxi, din municipiu, în timp ce desfăşura activităţi de taximetrie. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, a rezultat faptul că şoferul nu avea asupra lui documentele prevăzute de lege, respectiv asigurare de bunuri şi persoane, metrologia şi agreerea RAR. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Leave a Comment