Filosoful Sorin Lavric conferenţiază la Zalău

Seria conferinţelor „Glasul Bisericii în cetate” organizate de Episcopia Sălajului și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj continuă joi, 27 aprilie, de la ora 17, cu un nou eveniment cultural de marcă. Invitat este filosoful Sorin Lavric, care va conferenția în Sala „Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, despre „Consacrarea prin suferință: Liviu Brânzaș și Valeriu Gafencu”.
Născut în 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin, Sorin Lavric a absolvit Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila“ (1987–1993), Bucureşti şi Facultatea de Filozofie, Universitatea Bucureşti (1991–1996). A fost bursier al Programului „Erasmus“ la Universitatea din Freiburg im Breisgau, Germania (aprilie-august 2004), iar din 2005 este doctor în filozofie la Universitatea din Bucureşti.
Printre scrierile lui se numără „Cartea de Crăciun” (Humanitas, 1997); „Ontologia lui Noica. O exegeză” (Humanitas, 2005); „Noica şi Mişcarea Legionară” (Humanitas, 2007), „Zece eseuri” (Humanitas, 2010) şi „Studii introductive la volumele Devenirea întru fiinţă” (Humanitas, 1999). De asemenea, a avut colaborări în presa culturală la reviste precum România literară, Luceafărul, Idei în dialog ori Convorbiri literare.
Este titular al cursului Ontologia lui Noica la Facultatea de Filozofie din Bucureşti, din 2003 pînă în prezent, a susţinut cursuri de „Istoria filosofiei“ la UNATC (Academia de Actorie, Teatru şi Cinematografie), cursuri intensive la Universitatea de Stat din Chişinău (2011-2012) şi conduce „Centrul de Studii Constantin Noica”.
Sorin Lavric este laureat al premiului „Titu Maiorescu” al Academiei Române în 2008 pentru cartea „Noica şi Mişcarea Legionară” şi al premiului de eseistică al revistei „Luceafărul”, în 2011, pentru volumul „Zece eseuri”.

4 Thoughts to “Filosoful Sorin Lavric conferenţiază la Zalău”

 1. Tăunu

  Alo, Episcopie, or fi bune filozofiile dar, noi avem alte probleme. Păi ce facem, la sfârşitul lui aprilie ninge de se rup copacii şi voi vă ţineţi de filozofii !

  1. Anonim

   Dacă aveți „alte probleme”, încercați cu Dulcolax.

 2. Gghhgjj

  Nu a cost in stare sa fie medic,as salveze vieti,e mai usor sa filosofeze. !!! Fred can nu is bani pentru aceste ,, filosofari ,, !!!

  1. Anonim

   Băi GîjGîj, ai grijă ce tragi, să nu pățești dracului vreo OD, ceva, că n-avem bani de mausoleu!

Leave a Comment