Festival-Concurs de Cultură Tradițională în Anul Centenarului la Șimleu Silvaniei

În zilele de 3 și 4 mai 2018, la Șimleu Silvaniei va avea loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Creație Populară Românească ”Tinere Speranțe – Tradiții”.
Concursul are trei secțiuni: ”cântecul străbun”, la care pot participa interpreți de folclor, atât vocali cât și instrumentiști, iar ca noutate, de anul acesta pot să participe și rapsozi ai cântecului popular românesc; concursul cuprinde de asemenea secțiunea ”pictură” cu tematica din cultura tradițională și secțiunea ”costum popular”, costume reeditate după modelul costumului autentic românesc fără elemente de kitsch, existent până la începutul secolului al XX-lea.
Concursul și-a propus, încă de la prima ediție să promoveze cu strictețe originalitatea și autenticitatea. Este un lucru îmbucurător faptul că tot mai mulți interpreți respectă și promovează multe din cele învățate la Festivalul-Concurs ”Tinere Talente- Tradiții” de la Șimleu Silvaniei. Mulți din participanții la această manifestare de prestigiu din țară, au devenit ulterior interpreți valoroși ai cântecului popular românesc, atât vocal cât și instrumental.
Festivalul-Concurs se bucură de un real prestigiu în rândul tinerilor aspiranți la un loc de frunte în interpretarea folclorului românesc, ca urmare și la această ediție numărul celor ce s-au înscris este de peste 60 de concurenți. Invităm toți doritorii și iubitorii de frumos să participe la spectacolele ce vor avea loc în zilele de 3 și 4 mai 2018, la Casa Orășenească de Cultură din localitatea Șimleu Silvaniei, începând cu ora 18:00.
Manifestarea cultural-artistică de la Șimleu Silvaniei se desfășoară sub egida Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Clubului Copiilor Șimleu Silvaniei în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei, Centrul de Cultură și Artă Sălaj, Asociația Culturală La Fântâna Dorului, cărora le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.
Prof. Flaviu Neaga

Leave a Comment