“Ferestre spre cer”- expoziţie de Paşte la Jibou

Clubul Copiilor Jibou, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Jibou, organizează în această perioadă la Catedrala ortodoxă ”Sfântul Prooroc Daniel” din Jibou, expoziția de icoane în metal, “Ferestre spre cer”. Lucrările expuse, care pot fi admirate până în 27 aprilie, sunt realizate  în cupru, tehnica modelării metalului fiind una foarte veche – metaloplastia în basorelief.

Cu multă migală și pasiune autorii lucrărilor, copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, membrii ai cercului de metaloplastie de la Clubul Copiilor Jibou, coordonaţi de profesorul Florin Lazăr au avut ca surse de inspirație icoane bizantine, icoane pe sticlă,dar și iconografia bisericilor de lemn.

Prin aceste lucrări, copiii care expun: Cristian Ardelean, Alexandru Baidoc, Daria Chiș, Patricia Chiș, Maria Cernucan, Ciprian Ciobăncan, Dragoș Dolha, Gelu Lehene, Alex Lucăcel, Patricia Marchiș, Alesia Noje, Andrei Petrean, Paul Porumb, Antonia Rus, Lorand Soos, Stejeran Roxana, Anda Șerban şi Aylin Ușurelu își doresc să aducă o rază de lumină și speranță în sufletele iubitorilor de frumos.

2 Thoughts to ““Ferestre spre cer”- expoziţie de Paşte la Jibou”

  1. […] Clubul Copiilor Jibou, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Jibou, organizează în această perioadă la Catedrala ortodoxă ”Sfântul Prooroc Daniel” din Jibou, expoziția de icoane în metal, Citeste mai mult […]

  2. […] Clubul Copiilor Jibou, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Jibou, organizează în această perioadă la Catedrala ortodoxă ”Sfântul Prooroc Daniel” din Jibou, expoziția de icoane în metal,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment