Cum poate editura Univers Enciclopedic încuraja simţul umorului la copii

Simtul umorului poate insufleti viata de familie. Rasul este o modalitate de conectare, iar un bun simt al umorului ii poate face pe copii mai inteligenti, mai sanatosi si mai capabili sa faca fata provocarilor. Editura Univers Enciclopedic propune carti amuzante, vesele, care stimuleaza simtul umorului la copii.

Simtul umorului poate insufleti viata de familie. Rasul este o modalitate de conectare, iar un bun simt al umorului ii poate face pe copii mai inteligenti, mai sanatosi si mai capabili sa faca fata provocarilor. Editura Univers Enciclopedic propune carti amuzante, vesele, care stimuleaza simtul umorului la copii.

Se stie ca un bun simt al umorului este un instrument pe care copiii se pot baza pe tot parcursul vietii pentru a-i ajuta:

  • sa vada lucrurile din multe perspective, altele decat cele mai evidente
  • sa fie spontani
  • sa inteleaga idei neconventionale sau moduri de gandire diferite
  • sa vada dincolo de suprafata lucrurilor
  • sa se bucure si sa participe la toate apectele interesante ale vietii
  • sa nu se ia prea in serios

Sa alegi carti potrivite de la o editura carti care stie toate aceste beneficii – precum este Univers Enciclopedic – este un pas spre o viata mai vesela si mai lipsita de griji. De fapt, ideea de baza nu este sa traiesti fara griji. Ideea e sa treci peste griji si obstacole cu umor si cu pozitivism.

Umorul la varste diferite

Copiii pot incepe sa dezvolte simtul umorului de la o varsta foarte frageda. Dar ceea ce este amuzant pentru un copil mic nu va fi amuzant pentru un adolescent. Pentru a ajuta copiii in fiecare etapa a dezvoltarii, este important sa stii ce este probabil sa-i amuze.

  • Copii foarte mici

Copiii mici apreciaza umorul fizic, in special tipul cu un element de surpriza (cum ar fi peek-a-boo sau o gadilare neasteptata). Pe masura ce copiii dezvolta abilitati lingvistice, vor gasi povesti si istorioare amuzante care ii for face sa rada.

Tot in aceasta perioada, multi copii incep sa incerce sa-i faca pe parinti sa rada. Copilul ar putea indica in mod deliberat trasatura faciala gresita sau va incalta pantofii gresit si va imita un mers haios.

  • Prescolari

Un prescolar are mai multe sanse sa gaseasca umor intr-o imagine sau o poveste citita de un adult. Incongruenta dintre imagini si sunete este, de asemenea, amuzanta pentru aceasta grupa de varsta.

  • Scolari

Pe masura ce copiii cresc, este posibil sa descopere placerea de a spune glume simple si vor tinde sa repete aceleasi glume de mai multe ori.

Copiii de aceasta varsta dezvolta, de asemenea, intelegeri mai subtile ale umorului, inclusiv abilitatea de a folosi spiritul sau sarcasmul si de a face fata situatiilor adverse folosind umorul.

De ce e bine sa ai simtul umorului dezvoltat?

Copiii cu un simt al umorului bine dezvoltat sunt mai fericiti si mai optimisti, au o stima de sine mai mare si pot gestiona bine diferentele (ale lor si ale celorlalti). Copiii care pot aprecia si impartasi umorul sunt mai mult placuti de colegii lor si mai capabili sa faca fata provocarilor copilariei.

Dar, mai presus de toate, simtul umorului este ceea ce face viata distractiva!