Concurs de eseuri pentru elevi

Elevii din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie la concursul de eseuri „Eroii sălăjeni şi faptele lor”. Concursul, aflat la VI-a ediţie, face parte din suita de manifestări dedicate „Zilei Naţionale a Eroilor” şi este organizat de Instituţia Prefectului Sălaj în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipione Bădescu”, Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Competiţia se adresează elevilor din clasele V-VIII şi IX-XII şi constă într-o lucrare scrisă în condiţii de olimpiadă – eseu, sub supravegherea juriului în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene. Potrivit regulamentului de concurs, candidaţii nu vor avea acces la surse de inspiraţie pentru că, la ediţia din acest an, un accent deosebit se va pune pe creativitate. Înscrierea se va face prin transmiterea datelor de identificare, nume, prenume, şcoala, clasa, localitatea şi număr de telefon la adresa de e-mail concurs@prefecturasalaj.ro Data limită pentru înscrierea în concurs este 18 mai, ora 16, iar anul acesta concursul se va desfăşura în memoria a două personalităţi marcante ale judeţului Sălaj. Este vorba despre primul prefect al judeţului Sălaj, Gheorghe Pop, supranumit „de Oarţa”, de la naşterea căruia se împlinesc130 de ani şi despre Dr. Ioan Puşcaş – doctor de renume internaţional, personalitate trecută în eternitate în acest an, în data de 4 aprilie.
Premiile se vor acorda pe două secţiuni şi anume: Secţiunea 1 – elevi din clasele V-VIII; Premiul I,Premiul al II – lea, Premiul al III – lea şi Premiul special al juriului şi Secţiunea II – elevi din clasele IX-XII, Premiul I, Premiul al II – lea, Premiul al III – lea şi Premiul special al juriului. Bibliografia poate fi consultată la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Sălaj şi în toate bibliotecile publice din judeţul Sălaj, orăşeneşti şi comunale, dar şi pe site-ul www.bjs.ro.
Corectarea şi jurizarea lucrărilor va avea loc joi, 21 mai, iar câştigătorii vor fi anunţaţi şi premiaţi public în cadrul manifestărilor dedicate Eroilor Neamului. De asemenea, cele mai reprezentative lucrări vor fi publicate la CCAJ Sălaj într-o broşură care va fi distribuită în luna septembrie cu ocazia comemorărilor de la Ip şi Treznea.

Leave a Comment