Ansambluri din Bulgaria și Serbia la Festivalul internațional de folclor „Ecouri Meseșene”

Ansamblul Folcloric „Kipra” provine din Regiunea Varna, Bulgaria, a luat ființă cu scopul de a conserva și prezenta folclorul bulgar, în acest sens participând la festivaluri internaționale care au avut loc în Serbia, Turcia, Italia, Croația și Ucraina. În decursul existenței sale, Ansamblul a fost laureat al celor mai importante festivaluri și emisiuni de televiziune de profil din Bulgaria. Ansamblul Folcloric „Kipra” prezintă suite de dansuri și cântece tradiționale din zona de nord-est a Bulgariei.

Ansamblul Folcloric „Izvor” aparține de Casa de Cultură „Source” din orașul Valjevo (Valievo) din Serbia. Casa de Cultură „Source” este o instituție culturală care însumează peste 200 de tineri membri colaboratori, pasionați de păstrarea tradițiilor și a culturii sârbești. Ansamblul Folcloric „Izvor” este unul dintre cele mai premiate ansambluri din Serbia în ceea ce privește păstrarea tradiției, a originalității și a autenticității pure. Frumusețea și bogăția folclorului sârbesc sunt binecunoscute pretutindeni în lume, scopul acestui ansamblu folcloric fiind de a prezenta întregii lumi tradiția și istoria culturală a sârbilor.

La cea de-a 46 ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”, cele două ansambluri vor evolua vineri, 2 septembrie și duminică, 4 septembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, iar sâmbătă, 3 septembrie, pe scena Casei de Cultură Orășenești din Jibou.

M. S.

2 Thoughts to “Ansambluri din Bulgaria și Serbia la Festivalul internațional de folclor „Ecouri Meseșene””

  1. […] Ansamblul Folcloric „Kipra” provine din Regiunea Varna, Bulgaria, a luat ființă cu scopul de a conserva și prezenta folclorul bulgar, în acest sens participând la festivaluri internaționale care au avut loc în Serbia, Turcia, Italia, Croația și Ucraina. În decursul existenței sale, Ansamblul a fost laureat al celor mai importante festivaluri și emisiuni de televiziune de profil din Bulgaria. Ansamblul Folcloric „Kipra” prezintă suite de dansuri și cântece tradiționale din zona de nord-est a Bulgariei. Ansamblul Folcloric „Izvor” aparține de Casa de Cultură „Source” din orașul Valjevo (Valievo) din Serbia.… Citeste mai mult […]

  2. […] Ansamblul Folcloric „Kipra” provine din Regiunea Varna, Bulgaria, a luat ființă cu scopul de a conserva și prezenta folclorul bulgar, în acest sens participând la festivaluri internaționale care au avut loc în Serbia, Turcia, Italia, Croația și Ucraina. În decursul existenței sale, Ansamblul a fost laureat al celor mai importante festivaluri și emisiuni de televiziune de profil din Bulgaria. Ansamblul Folcloric „Kipra” prezintă suite de dansuri și cântece tradiționale din zona de nord-est a Bulgariei. Ansamblul Folcloric „Izvor” aparține de Casa de Cultură „Source” din orașul Valjevo (Valievo) din Serbia.…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment