Subvenție de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri sălăjeni

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunță lansarea unei noi sesiuni de primire a cererilor pentru sprijinul financiar de până la 1.500 de euro pentru tinerii fermieri.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunțat, zilele trecute, lansarea unei noi sesiuni de primire a solicitărilor de finanțare, prin intermediul submăsurii 6.5 „Schema pentru micii fermieri”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

 

Termenul limită este 11 mai

Concret, sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost demarată în data de  8 ianuarie 2018, ora 9 și se va închide în 11 mai 2018, ora 16. Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanțare sunt în valoare de 12.290.531 euro. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru intervalul 8 ianuarie 2018 – 8 februarie 2018, este de 25 de puncte și scade, treptat, până la pragul minim de 3 puncte, în ultima lună a sesiunii (11 aprilie 2018 – 11 mai 2018).

 

Plățile se fac anual

Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei formule de finanțare din fonduri europene se acordă sub formă de plată anuală, începând cu anul semnării Contractului de finanțare și până în data de 31.12.2020. Valoarea sprijinului ajunge până la 1.500 de euro/ an și reprezintă 120 la sută din suma anuală pe care fermierul a primit-o în ultimul an, în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (plăți directe către fermieri).

 

Cererile se depun online

Modalitatea de depunere a cererilor pentru sprijinul de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri este cea on-line, prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenției, și anume, www.afir.info. Pentru alte detalii cu privire la formularea cererilor și la condițiile care trebuie îndeplinite, toți cei interesați pot consulta pe site-ul AFIR (secțiunea Investiții PNDR – sM 6.5) Ghidul solicitantului, precum şi anexele aferente acestei submăsuri, din PNDR- 2020.

One Thought to “Subvenție de 1.500 de euro pentru tinerii fermieri sălăjeni”

 1. Anonim

  hi hi ! ma faci sa rad ! nu, sa plang !
  in Salaj nimeni nu a depus nici o cerere pe aceasta masura in 3 ani si nici acuma nu o sa depuna ! dar ce vorbesc eu, nimeni nu a depus o cerere pe ARDEAL ! sau mai exact pe TARA ROMANEASCA !
  de ce?
  caci cei de la Bucuresti, cei care conduc aceasta tara frumoasa, sunt ori niste prosti, ori nicste incompetent, ori niste corupti, ori nu le mai opasa de nimic, doar de salar si in rwst ii doare in fund de noi, de voi de toti !
  Au aju8ns in ministere toti ratatii, care in ziua de azi nu mai sunt in stare sa scoata o masura Agricola cu ADEVARAT pentru fermierul rom,an si nu pentru tot felul de smecheri si excroci, pentru care sa dau bani europenei cu galeata

Leave a Comment