Pomicultura sălăjeană, lovită de îngheț

Ninsoarea și frigul din ultimele două zile au cauzat deja probleme în pomicultura din Sălaj. Proprietarii mai multor livezi au anunțat că înghețul a afectat deja pomii fructiferi înfloriți, probleme fiind înregistrate în special la cais și piersic.

Cele mai mari probleme sunt în zonele în care pomii fructiferi au înflorit, livezile aflându-se în locuri unde expunerea la soare favorizează înflorirea timpurie. „A fost frig în ultimele două zile, a și înghețat, a mai nins, iar toate astea au afectat într-o oarecare măsură caisul și piersicul. Nu știm încă situația exactă, dar vom vedea cum evoluează lucrurile în perioada imediat următoare”, ne-a declarat telefonic unul dintre pomicultorii sălăjeni din zona Șimleu Silvaniei. „Speram să nu mai vină înghețul, dar s-a întâmplat. Nu e pentru prima oară când ne confruntăm cu problema asta. Nu știm deocamdată în ce măsură sunt afectați pomii fructiferi, dar efectele scăderii temperaturii exterioare se văd asupra florilor. Care pot fi consecințele? Fructe mai puține și mai scumpe”, ne-a spus telefonic un alt pomicultor.

 

One Thought to “Pomicultura sălăjeană, lovită de îngheț”

  1. […] Ninsoarea și frigul din ultimele două zile au cauzat deja probleme în pomicultura din Sălaj. Proprietarii mai multor livezi au anunțat că înghețul a afectat deja pomii fructiferi înfloriți, probleme fiind înregistrate în special la cais și piersic. Cele mai mari probleme sunt în zonele în care pomii fructiferi au înflorit, livezile aflându-se în locuri unde expunerea la soare favorizează înflorirea timpurie. „A fost frig în ultimele două zile, a și înghețat, a mai nins, iar toate astea au afectat într-o oarecare măsură caisul și piersicul.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment