Materiale didactice potrivite pentru preșcolari și școlari

Știați că un copil poate procesa câteva sute de informații noi pe zi?

Creierul copiilor este unul în continuă evoluție și formare, iar dacă părinții, educatorii sau pedagogii utilizează materiale didactice corespunzătoare, aceștia obțin competențe importante, precum ar fi cea de scriere, de citit, de joc în grup sau de joc liber (un accent major pe ultimul ca formă eficientă de educație interactivă).

Normativele educaționale sunt acum de natură mult mai activă, departe de standardele învechite și de formele teoretice de învățare. Acel joc liber despre care menționam anterior este forma perfectă de a stimula copiii să fie studioși și implicați.

Totuși ce materiale didactice nu trebuie să lipsească din rutina educațională a oricărui copil?

1.    Planșele educaționale

Se pare că planșele educaționale devin din ce în ce mai populare, deoarece au meritul de a-i ajuta pe copii să perceapă lumea într-un fel aparte. Conform practicilor internaționale acestea dezvoltă:

  • aptitudini de coroborare și de grupare;
  • asocierea și disocierea termenelor;
  • capacitatea de concentrare;
  • inventivitatea;
  • creativitatea.

2.    Cărți educaționale

Alegerea unor cărți educaționale poate fi un prim pas spre dezvoltarea armonioasă a:

  • creativității;
  • puterii de socializare;
  • inventivității;
  • logicii.

Este important să optezi pentru cărți în conformitate cu vârsta copilului și cu nivelul cunoștințelor sale. De exemplu, pentru bebeluși vor fi interesante cărțile tactile, în care sunt inserate diferite elemente de lipit, de desenat sau de pipăit. Grație acestora, chiar și cei mai mici cititori vor reuși să deprindă anumite aptitudini noi.

3.    Materiale și accesorii pentru scriere

Una dintre etapele cele mai complicate pentru preșcolari, dar și școlari e învățarea scrisului. Pentru a-i ajuta să deprindă rapid arta caligrafiei, alege să utilizezi materiale și accesorii pentru scriere, deoarece acestea sunt concepute pentru a-i deprinde dexteritatea utilizării instrumentelor de scris.

4.    Cărți de colorat și de creionat

Cărțile de colorat pot fi elemente potrivite în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil, mai ales în treapta preșcolară, unde cei mici dezvoltă capacitățile de asociere, de inventivitate, de percepție. Folosiți cât mai frecvent aceste tipuri de materiale didactice, iar cei mici vor da dovadă de rezultate uimitoare.

E de menționat faptul că oricare dintre materialele didactice de mai sus îl vor ajuta pe copil să se pregătească de studiul asiduu pe care-l presupune orice instituție educațională.

Nu știi de unde să procuri toate cele necesare pentru a-l învăța pe cel mic? Alege Editura Diana, portalul online unde îți punem la dispoziție cele mai diverse materiale educaționale, accesorii și jucării perfecte pentru a-l ajuta pe copilul tău să descopere ce potențial imens are.

One Thought to “Materiale didactice potrivite pentru preșcolari și școlari”

  1. […] Știați că un copil poate procesa câteva sute de informații noi pe zi? Creierul copiilor este unul în continuă evoluție și formare, iar dacă părinții, educatorii sau pedagogii utilizează materiale didactice corespunzătoare, aceștia obțin competențe importante, precum ar fi cea de scriere, de citit, de joc în grup sau de joc liber (un accent major pe ultimul ca formă eficientă de educație interactivă). Normativele educaționale sunt acum de natură mult mai activă, departe de standardele învechite și de formele teoretice de învățare. Acel joc liber despre care menționam anterior este… Citeste mai mult […]

Comments are closed.