4 obiecte care ușurează viața la fermă

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/NWrp3FK68yE

 

Viața la fermă nu este atât de idilică și ușoară cum poate părea la prima vedere; poate confirma asta oricine a petrecut măcar câteva zile într-un astfel de loc. În realitate, la fermă se muncește zi de zi, iar momentele de răgaz sunt scurte și puține.

Fermierilor le-ar fi foarte greu –  dacă  nu, chiar imposibil – să facă față acestui ritm dacă n-ar avea la dispoziție o serie de dotări care să îi ajute și să le ușureze cât de cât munca.  Noi am făcut un inventar sumar al dotărilor dintr-o fermă, iar în cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre cele mai importante obiecte.

 

Unelte și utilaje agricole

Uneltele agricole fac parte din dotarea de bază a oricărei ferme fiind folosite pentru o serie de activități la câmp și în adăposturile animalelor. Din această categorie fac parte greblele, furcile, lopețile, sapele, cazmalele și coasele care se regăsesc și în oferta de articole pentru agricultura de la Super Farm Land. Astfel de unelte sunt folosite din cele mai vechi timpuri, însă agricultura modernă a impus înlocuirea acestora cu utilaje performante.

Prin urmare, lucrările agricole pe suprafețe întinse sunt efectuate cu mijloace mecanizate, tractoarele, plugurile, semănătorile și combinele fiind doar câteva dintre cele mai importante utilaje. Folosirea lor nu a exclus, însă, definitiv uneltele clasice, astfel că în dotarea unei ferme trebuie să se afle piese din ambele categorii.

 

Garduri pentru animale

Animalele lăsate libere în curtea fermei sau pe pășuni trebuie să fie supravegheate în permanență pentru a nu se îndepărta de un anumit perimetru. Există riscul ca animalele să se piardă, să fie atacate de prădători sau să pătrundă pe terenurile cultivate. Pentru a evita astfel de situații e nevoie de garduri împrejmuitoare.

Gardurile tradiționale care împrejmuiesc spațiile destinate animalelor au început să fie înlocuite cu garduri electrice, mai simplu de montat și de întreținut și mult mai eficiente. În afara faptului că împiedică animalele să părăsească un anumit perimetru, gardurile electrice țin la distanță și prădătorii.

În multe ferme, poți întâlni însă și garduri din lemn, sârmă ghimpată sau plasă.

 

Echipamente de protecție

Munca la fermă nu se numără printre cele mai curate activități și nici printre cele lipsite total de riscuri. Ținând cont de aceasta, folosirea echipamentului de protecție este importantă din ambele puncte de vedere.

Cizmele din cauciuc sunt nelipsite din dotarea oricărei ferme, fiind indispensabile atunci când noroiul pe câmp trece de glezne sau când trebuie curățate adăposturile animalelor.

De asemenea, pentru activitățile curente, este recomandată purtarea unor salopete de lucru, iar pentru cele care presupun un risc de accidentare se recomandă și căști, mănuși sau ochelari de protecție.

Nu în ultimul rând, o pelerină de ploaie este de mare ajutor atunci când condițiile meteo nu sunt din cele mai prielnice.

 

Camere de supraveghere

Chiar și într-o fermă de mici dimensiuni există multe zone care trebuie ținute sub observație, iar acest lucru poate fi destul de dificil. Din acest motiv, utilizarea sistemelor de supraveghere video a devenit un fapt obișnuit pentru mulți fermieri. Camerele de supraveghere amplasate în incinta fermei transmit permanent imagini care pot fi urmărite pe un monitor sau chiar pe telefonul mobil sau pe tabletă.

Lesne de înțeles că este mult mai simplu pentru fermieri să apeleze la o astfel de soluție decât să inspecteze de câteva ori pe zi toată ferma pentru a se asigura că totul este în ordine. Astfel de camere își dovedesc utilitatea și dacă sunt amplasate în adăposturile animalelor, astfel încât crescătorii să poată urmări la orice oră comportamentul acestora.

 

Acestea sunt doar câteva dintre obiectele care fac viața mai ușoară la fermă, însă lista nu se rezumă doar la atât, iar dotările pot să difere de la caz la caz.