Reducerea deficitului bugetar este problema principală care preocupă noul guvern, iar măsurile fiscale ce ar urma să fie adoptate sunt numeroase. Dintre acestea, o bună parte îi cuprind pe angajații din sistemul public. Nici pensionarii, elevii sau studenții nu scapă. Una dintre măsurile fiscale puse la masa discuțiilor o reprezintă înghețarea pensiilor. Acestea nu vor mai fi indexate cu inflația începând cu 1 ianuarie 2025. Punctul de pensie va fi același, în valoare de 81 de lei. Nici profesorii nu scapă de noile măsuri pentru reducerea deficitului bugetar. Primele cadrelor…
Mai mult...Zi: 28 decembrie 2024
Pensiile vor fi înghețate la nivelul anului 2024 până, cel puțin, în anul 2026
Deși se fac tot felul de speculații, iar politicienii întrețin aceste speculații, cum că pensiile vor fi înghețate doar până la aprobarea bugetului pe anul 2025, urmând ca acestea să fie indexate așa cum prevede Legea 360/2023, respectiv cu indicele de inflație aferent anului anterior celui precedent, atenție!, nu anului precedent, plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut, adevărul este că în anul 2025 pensiile nu vor crește, ele vor fi înghețate pe tot parcursul anului 2025. Acest lucru reiese foarte clar din ordonanța ,,trenuleț” discutată pe 27.12.2024…
Mai mult...Benzina și motorina se scumpesc din 1 ianuarie
Una dintre scumpirile care se vor înregistra în noul an va fi la carburanți. Atât benzina, cât și motorina vor fi mai scumpe începând cu prima zi din 2025. Prețul unui litru de benzină va fi majorat cu 17 bani, iar cel al motorinei cu 16 bani. Aceste scumpiri vin pe fondul creșterii accizei, care înregistrează o majorare de peste 6%. Scumpiri au mai avut loc și în acest an, în două etape. Prima dintre ele tot la începutul anului, la 1 ianuarie 2024, iar cea de-a doua scumpire a…
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj: 28 decembrie
1866: se pune piatra de temelie a Bisericii din Valea Loznei S-a întâmplat în 28 decembrie 1805 – S–a născut Eftimie Murgu, filolog, filosof, lingvist, fruntaş al Revoluţiei de la 1848 din Ţara Românească (m.12.05.1870). 1840 – S–a născut juristul Ion Kalinderu, membru al Curţii de Arbitraj de la Haga, membru şi preşedinte al Academiei Române (m.11.12.1913). 1856 – S-a născut preşedintele SUA, Thomas Woodrow, politician reformator în plan intern, care a contribuit fundamental la grăbirea deznodămîntului Primului Război Mondial prin decizia luată asupra participării SUA la operaţiunile militare de partea Antantei (începînd cu anul…
Mai mult...Bancul zilei
– Domnule doctor, nu văd la distanță. – Vezi soarele? – Da. – Păi și cât de departe vrei să vezi?
Mai mult...Ilie Dumitrescu şi activitatea sa de după retragerea din fotbal
Ilie Dumitrescu este foarte probabil una dintre cele mai cunoscute figuri din fotbalul romanesc. Acesta a fost un jucator extrem de talentat si emblematic, dar este cunoscut si pentru implicarea sa in mai multe domenii dupa retragerea din activitatea fotbalistica. Ilie Dumitrescu a facut parte din Generatia de Aur a Romaniei, care a adus nationala pe cele mai mari culmi ale lumii fotbalistice. In anul 1994, Romania reusea o calificare istorica in sferturile de finala ale Cupei Mondiale dupa ce trecea de Argentina cu scorul de 3-2. Din pacate pentru…
Mai mult...