Locuri de muncă 21.04.2020

locuri de munca salaj

***SC INSTAL ROS SRL (firmă de salubrizare) cu Punctul de Lucru în Zalău, Str. Fabricii Nr.30/A, Jud. Sălaj angajează mecanic auto cu experienţă. Pentru informaţii la telefon: 0740-599-312 şi pentru CV: office@ct2salaj.ro. *** SC DRUM CONSTRUCT SRL angajează: – un post de operator calculator la poartă – 20 muncitori necalificați în construcții drumuri și poduri – sudori Se oferă: – salariu între 500 euro și 1500 euro Informații de luni până vineri între orele 8-16 la nr. de tel. 0260-672733 *** ECOPROIECT SRL Zalău angajează INGINER CONSTRUCTOR. Informaţii la telefon…

Mai mult...

Mii de cetățeni au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Aproximativ 13.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 8.900 de mijloace de transport au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore, a anunțat, marţi, Poliția de Frontieră Română. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 6.400 de persoane cu 4.500 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 7.300 de persoane cu 4.400 de mijloace de transport.

Mai mult...

„Norocul” s-a mutat în mediul on-line: jocul iresponsabil ne poate băga în faliment

Boala jocurilor de noroc face victime chiar la vârste fragede, iar aceasta este o problemă cu care societatea noastră se confruntă din ce în ce mai acut. Un adevărat dezastru pentru caracterele în formare, pentru fragilitatea și vulnerabilitatea unor minți încă necoapte, pentru pericolul pe car eîl pot prezenta consecințele unei astfel de dependențe la cei foarte tineri. Deşi legea interzice accesul copiilor în astfel de locuri, sunt destule cazurile în care copiii au, totuși, acces la păcănele. Psihologii spun că dependența de pariuri și jocuri de noroc este la fel de grea sau chiar mai grea decât dependenţa de alcool sau tutun.

Mai mult...

Epidemii de-a lungul istoriei în Sălaj

De-a lungul istoriei, sălăjenii s-au confruntat cu multe și cumplite epidemii care au făcut ravagii în rândul localnicilor. Ciuma sau holera au avut implicații în mentalul colectiv, semănând spaima și insecuritatea între locuitorii Sălajului. O primă epidemie de ciumă consemnată documentar este în anul 1718, după cum relatează Chiș Florin Ioan în excepționala lucrare “Epidemiile și eradicarea lor în nord-vestul României”, tipărită cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă a județului Sălaj. Atunci, regele Carol al VI-lea cerea autorităților din comitatul Crasna să fie precaute și să ia toate măsurile…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 21 Aprilie

1898: Ioan Olteanu, Ştefan Kovács şi Ivan Papp, zilieri din Şimleu Silvaniei, descoperă a doua parte a tezaurului de aur de la Şimleu (gepizi – sec.V), care în prezent se află la Muzeul Naţional din Budapesta CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Sf. sfinţit mucenic Ianuarie episcopul; Sf. muceniţă Alexandra împărăteasa • Greco-catolic: Ss. Ianuariu, episcop, martir, şi însoţitorii săi († secolul al IV-lea) • Reformat: Zsombor • Romano-catolic: Sf. Anselm de Canterbury, episcop, învăţător al Bisericii (1033–1109)

Mai mult...