Președintele îi liniștește pe seniori: „Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil!”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marți, că România trebuie să se gândească la un plan de relaxare şi că după ce va expira starea de urgenţă valabilă până la jumătatea lunii mai, atunci autorităţile vor lua măsuri de relaxare graduală. Klaus Iohannis a spus că autorităţile se gândesc la măsuri de relaxare după încheierea stării de urgenţă care e valabilă până la jumătatea lunii mai, în funcţie de evoluţia situaţiei. Acesta a precizat că relaxarea va fi una graduală şi că românii vor continua să trăiască cu anumite restricţii. „Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului. În context, şeful statului a precizat că el, premierul şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne vor face anunţuri privind măsurile ce vor fi luate. De asemenea, el a adăugat că pe partea economică, unde se lucrează la un plan de repornire a economiei, ministrul de resort va veni cu precizări. „În niciun caz aceste măsuri nu vor fi anunţate de cineva care vrea să se profileze poate politic, poate în alt fel”, a dat asigurări Iohannis.  El a explicat că măsurile de relaxare impuse de autorităţi în contextul epidemiei de coronavirus vor fi graduale.

Klaus Iohannis către persoanele vârstnice „Stați liniștiți, nu vă ia nimeni de acasă!”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, propunerea ca persoanele în vârstă să fie duse în carantină, susţinând ca aceasta este „inumană” şi ”totalitară”. „(…) Aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun. Persoanelor în vârstă le spun: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie vom veni şi vă vom explica despre ce măsuri trebuie luate ca să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu membri ai Guvernului. El a vorbit de responsabilitatea pe care trebuie să o aibă specialiştii. „Am avut chiar în aceste zile un contraexemplu de ‘cum nu’, de la un institut, de altfel, bine cotat. A apărut o documentaţie care venea să explice ce trebuie făcut. Aşa nu se poate. Nu poate fiecare institut, oricât de bine ar fi cotat, să vină cu un plan propriu pe masă şi să spună – ‘aşa se va întâmpla’, a spus Klaus Iohannis. În context, Iohannis s-a referit la planul în care „cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă -, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă şi duse în anumite zone de carantină, astfel de planuri, prost gândite şi prost prezentate, nu fac decât să inducă panică în populaţie, ori panica este ultimul lucru de care avem nevoie”, a punctat președintele Iohannis.

Alte articole

8 Thoughts to “Președintele îi liniștește pe seniori: „Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil!””

 1. I.C.

  Precizez eu că este vorba de programul intitulat „VACANȚA MARE”, al covidiotului Streinu Cercel, care trebuia demis IERI!

 2. Pisica moarta liberala !

  Oare acest imbecil strein a scris de capul lui Vacanta mare, oare cine-i nebun sa-si piarda vremea cu studii neplatite ? De fapt, lepra face parte din colectivul de specialisti ai ministerului sanatatii liberal, si numai faptul ca lumea a reactionat urat la acest plan liberal i-a facut pe liberali sa bata in retragere si sa arunce pisica moarta in curtea cercelului. E bine sa stie si liberalii si cei care scrie astfel de articole ca mai suntem si din astia care am trecut de vremea cand credeam ca tot ce zboara se mananca !

  1. Anonim

   @20:55 Nu te mai tot screme să-l scoți liberal pe Cercel, că acela nici nu știe pe ce planetă trăiește!

   1. Anonim

    Nu am spus ca cercelul e liberal, face parte dintre grupul de specialisti ai ministerului liberal al sanatatii care a elaborat programul Vacanta mare. Programu e amplu, cuprinde si masuri politice si masuri economice. Aici trebuie demis primu lepra tatara !

    1. Anonim

     Pai l-au luat si pe Cercel in echipa daca a fost asa laudat de PSD-isti. Pana s-au convins cine este. Daca nu il luau sarea toata lumea ca lasa ,,valorile” pe tusa

    2. Anonim

     @08:12
     Nu ține! Este clar că nu ai citit „Programul VACANȚA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, care are pe fiecare din cele 9 pagini antetul „INSTITUTUL NAȚIONAL DE BOLI INFECȚIOASE ”. Deci NU „grupul de specialisti ai ministerului liberal al sanatatii”! Și nu este corect „dintre”, ci „din”. Și ce înseamnă „măsuri politice”?
     Încearcă să meditezi la propoziția PROSTIA NU ARE CULOARE POLITICĂ.

 3. Transilvan

  @00:50 – lasa xenofobia, nene. Mai bine mergi la culcare, ca aiurezi degeaba. Ce treaba are nationalitatea cu aceasta tema? Vrei sa ne spui ca nu esti nationalist, dar ca , prin definitie, tot ce face un roman este corect, iara tot ce face un neamt (sas din Transilvania de altfel, cetatean roman) este prin definitie gresit? Ia compara matale nivelul de trai si economiile celor doua tari…

 4. Anonim

  Un ,,neamt” votat de 80% dintre romani. Dac mai sunteti uni nostalgici ai URSS-ului ,pacat

Leave a Comment