Zvonoteca

# Degeaba zălăuanii își răcesc gura și tot degeaba noi scriem până ni se tocesc degetele: măsurile așteptate în privința unor probleme grave de pe cuprinsul Zalăului nu vin și pace! Una dintre ele este cea referitoare la scormonitorii cei de toate zilele și nopțile. Sătui să pescuiască sacii cu gunoi din tomberoanele aflate lângă blocuri, cei care se ocupă de aceste activități au trecut la containerele Crucii Roșii, cele cu haine. Este pentru a treia oară când în cartierul Brădet, în plină stradă Avram Iancu, pe caldarâm erau întinse cât a fost weekendul de mare, haine de tot felul – pantaloni, chiloți, cămăși – pe care zălăuanii l-eau pus cu grijă în aceste containere. Nicio problemă, scormonitorul găsește mereu câte o soluție, se bagă, aduce la suprafață, alege și aruncă restul pe jos fără nicio remușcare. Unde or fi sancțiunile alea uriașe, unde or fi camerele de luat vederi, singurele în măsură să ne mai salaveze de la acest naufragiu urbanistic pe care îl trăim an de an?

# ”Rara avis”, – specie din care fac parte cam toți cei din conducerea Școlii sălăjene… dacă ne referim la festivitățile specifice acestor zile. Cu toate acestea, cel mai înalt reprezentant al enstituției a fost zărit zilele trecute exact unde toată lumea se aștepta mai puțin – la țară, într-o zonă uitată de autorități și care, de obiciei, nici la capitolul școală nu a fost lovită de prea multă atenție din direcția Zalău, cum mergi, pe dreapta. Bine și așa, distinsa doamnă, mereu elegantă și zâmbitoare, a lăsat aerul aristocratic în care plutește zilnic și a luat pa picior drumurile de țară pentru a asista la festivități și a le spune profesorilor și elevilor o vorbă bună. Una din rarele ocaziile în care ne vedem nevoiți să felicităm conducerea Învățământului sălăjean. Un pic mai des de-ar fi, ce bine ar fi, vorba cântecului. Sau “umpic”, cum e la modă pe feisbuc. De ce? Pentru că școli sunt nu doar în Zalău, iar de multe ori ruralul a bătut orașul la multe capitole. E nevoie de prezența voastră în teren și cu alte ocazii, ceea ce vă dorim și ne dorim, din suflet.

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    pai primarul nu le vrea pornite, ! camerele video de suporavegere din Zalau, cele care ne-au costat o buna parte din cele 4 milioane de euro

  2. Alfaman

    In containere sa se puna capcane din alea ca pt. lupi.

Leave a Comment