Zvonoteca

# Edilii noștri o fac lată din când în când, uneori din neglijență, alteori poate din anumite motive și cu bună știință, cert este că dau cu mămăliga în geam la greu. Deunăzi, doi sus-puși din una bucată primărie s-au ales prin niște comisii care impart banii pe la biserici, însă în momentul în care s-au pus pe liste, poc și amnezia, care, printr-o lovitură direct în tâmplă, i-a făcut să uite că ei sunt parte din niște comiții și comitete pe la unele biserici și nu se cade, nici legal și nici moral, să fie parte și din comisia care împarte banii pentru candelabre și aere condiționate în eparhiile de la poalele Meseșului. Greșeala a fost însă, cel puțin parțial, îndreptată, la sugestia unor colegi care i-au atenționat pe cei în culpă cum că nu îi creștinește să faci parte dintr-o comisie care dă, cât timp ești și în cea care primește. Mno, sănătoși să fim, Doamne-ajută!

# Că tot suntem la capitolul “Biserică”, toți locatarii cartierului Brădet din Zalău se întreabă, cu nervii întinși ca un elastic, când pleacă clopotarul în vacanță și dacă, printr-o minune venită de la Dumnezeu, nu-i va ține nimeni locul. Nu de alta însă obiceiul, deja obsesiv-compulsiv după părerea unor cadre medicale care locuiesc în zonă, nu mai ține cont de orele de liniște, de somn, de vacanța celor mici sau de conediile oamenilor care vor să doarmă o oră în plus dimineața. Pentru că două reprize a câte zece minute fiecare de tras de clopote la asemenea ore reprezintă totuși, dincolo de obicei și orice formă de credință, o lipsă de respect față de cetățeni.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Propun sa mergem in preajma locuintelor celor care slujesc in aceasta biserica, avand in dotare, tobe, trambite, sirene si alte obiecte producatoare de zgomote…cand le-o fi somnikul mai dulce!!!

Leave a Comment