Zălăuanul Cornel Florean a câştigat pentru a treia oară consecutiv „Cetatea de Scaun”

După două turnee, dintre cate unul în Ungaria, iar celălalt în Austria, la ultimul ocupând locul trei la categoria 50 de ani, zălăuanul Cornel Florean a participat zilele trecute la „Cetatea de Scaun”, turneu inclus în Circuitul Naţional FRT. Pentru tenismenul zălăuan este a treia participare consecutivă, reprezentantul CSM Zalău obţinând şi în acest an un rezultat notabil.
Cu toate că a acuzat dureri uşoare la gamba piciorului drept înainte de concurs, Florean a reuşit să-şi învingă toţi adversarii pe care i-a avut la categoria lui de vârstă şi să se claseze pe prima poziţie la finalul concursului.
„Mi-am dorit foarte mult să câştig acest concurs pentru a treia oară consecutiv. Am primit şi un premiu special la final, deoarece de trei ori consecutiv nu a mai câştigat nimeni acest turneu. A fost greu, deoarece au fost adversari puternici, iar eu am fost şi uşor accidentat. Situaţia s-a agravat după concurs, am efectuast un control, iar diagnosticul e ruptură musculară la gamba piciorului drept”, ne-a precizat Florean.
Cel mai disputat meci a fost cel din semifinală. După un prim set câştigat de botoşeneanul Alexandru Năstasă, Cornel Florean a revenit spectaculos, a câştigat setul doi cu 6 – 0, iar în tie-break s-a impus cu 10 – 3. Celelalte două victorii au fost obţinute în două seturi, în finală învingându-l cu 6 – 2, 6 – 3 pe bucureşteanul Ovidiu Petrescu.
Florean a participat şi în proba de dublu, unde l-a avut partener pe zălăuanul Ioan Hodrea, cei doi fiind eliminaţi în finală de un cuplu bucureştean.
Cornel Florean speră să se poată reface până la începutul lunii viitoare, deoarece în 11 iunie începe Campionatul European de Tenis rezervat veteranilor, programat în Antalia.
„Sper să pot fi apt până la data începerii concursului, deoarece îmi doresc foarte mult să particip la Campionatul European. E una dintre marile mele dorinţe”, a mai afirmat tenismenul în vârstă de 51 de ani.

Leave a Comment