100 de flori şi 100 de lumânări pentru eroii neamului

100 de copii, cu 100 de flori și 100 de lumânări au marcat, joi, 17 mai, la Cimitirul Eroilor din Zalău, cei 100 de ani de la Marea Unire. „La Zalău, marcăm, la fel ca în toată ţară, de altfel, două sărbători importante pentru neamul românesc: Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Eroii nu mor niciodată. Ei nu sunt aici, în spatele acestor pietre funerare. Spunem că sunt şi trebuie să rămână în sufletele și în conștiința noastră. Dumnezeu să vegheze asupra lor și a somnului lor veșnic!”, a precizat prefectul Florin Florian, în alocuțiunea susținută în cadrul ceremonialului militar și religios organizat cu prilejul Zilei Eroilor.
Cu ocazia Zilei Eroilor, Instituţia Prefectului-Judeţul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău și Consiliul Județean Sălaj au organizat la Cimitirul Eroilor, o manifestare de pomenire a eroilor neamului, în semn de recunoştinţă şi preţuire a jertfei lor supreme, pentru libertatea, demnitatea şi apărarea patriei noastre strămoşeşti – România.
În cadrul ceremoniei, au depus jerbe de flori reprezentanții Parlamentului, Instituției Prefectului–Județul Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Municipiului Zalău și Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj.

One Thought to “100 de flori şi 100 de lumânări pentru eroii neamului”

  1. Anonim

    Uitați-vă în ce hal au dat cu var monumentele funerare…Rușine !

Leave a Comment