Trei sălăjeni au urcat pe podium la „Cupa Meseş – Cento Group”

Piloţi de raliuri din opt judeţe au revenit sâmbătă în Sălaj, pentru a lua startul la cea de-a V-a ediţiei a “Cupei Meseş – Cento Group”, eveniment desfăşurat pe traseul “Treznea – intersecţia cu DN1F”.
36 de piloţi din judeţele Maramureş. Satu Mare, Sălaj, Bihor, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin şi Cluj au participat la ediţia din acest an, patru dintre aceştia fiind sălăjeni.
Pe lângă cei doi care au participat şi la ediţia de anul trecut, Szabo Robert şi Sergiu Adrian David, la evenimentul de sâmbătă au mai fost prezenţi zălăuanul Vlad Gâlgău şi Beko Istvan, din Meseşenii de Jos, ambii pilotând maşini de tipul Subaru Impreza. Un autoturism de acelaşi tip a condus şi Szabo Robert, în timp ce Sergiu Adrian David s-a aflat la bordul unui Seat Cordoba.
Pentru Vlad Gâlgău a fost a doua prezenţă la acest eveniment, prima participare la “Cupa Meseş – Centro Group” fiind în urmă cu trei ani, când a condus un Audi S3.
Dintre cei patru sălăjeni, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Szabo Robert, cu autoturismul Subaru Impreza. Acesta a ocupat locul doi la categoria avansaţi, clasa H12 (motor cu o capacitate de peste 3.000 cmc) şi poziţia a III-a în clasamentul open.
Tot la clasa H12, Beko Istvan, din Meseşenii de Jos s-a situat pe ultima treaptă a podiumului. Un rezultat notabil a fost obţinut şi de Sergiu Adrian David, care a ocupat locul doi la clasa H2 (motor cu o capacitate între 1.300 şi 1.600 cmc).
Locul I în clasamentul final al categoriei open a fost adjudecat de clujeanul Mihai Trifu, care a condus autoturismul Dacia Nova. Poziţia secundă i-a revenit băimăreanului Ovidiu Paşca, cu autoturismul Mitsubishi Evo.
“Cupa Meseş – Centro Group” a reprezentat a cincea etapă din cadrul Campionatului Internaţional de Viteză pe Traseu Montan, ultima fiind programată la Cluj, în data de 30 septembrie.

Leave a Comment