Poliţiştii au împărţit amenzi de aproape 200.000 de lei în doar cinci zile

Pentru ca în minivacanța de Sfânta Maria, cetăţenii să se bucure în siguranță de timpul liber, poliţiştii sălăjeni au desfăşurat o serie de acţiuni în teren, în vederea prevenirii faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat şi creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare.

Astfel, în intervalul 11-15 august, oamenii legii au constatat 58 de infracţiuni, din care 11 la regimul siguranței rutiere şi 47 au constituit alte genuri de infracţiuni, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate 763 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 198.127 lei, din care 128 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 609 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care trei pentru consum de alcool, 288 pentru viteză neregulamentară şi 318 au constituit alte abateri. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere (cinci pentru consum de alcool, nouă pentru viteză şi 12 pentru alte alte abateri de la normele rutiere) şi au retras şapte certificate de înmatriculare.

Alte articole

One Thought to “Poliţiştii au împărţit amenzi de aproape 200.000 de lei în doar cinci zile”

  1. poliţiştii au aplicat 609 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

    daca politisti, adica conducerea IPJ Salaj, cu fosti sefi, Ghiurca si Dosa, doreau sa asigure o siguranţa rutiera decenta in Zalau, ar fi fost de accord cu punerea in functiune a celor 5 radare fixe din oras. Aceste radare fixe impreuna cu restul canerelor video pot face treaba/meseria a 10-15 politisti de la rutiera, NON-STOP. Imaginativ-a ca ar fi 5 echipaje cu radar pe bulevar, precum si toate intersectiile ar fi monitorizate de politisti de la rutiera. Sistemul de monitorizare a traficului ar observa automat daca cineva trece pe culoarea rosie a semaforului, daca nu acorda prioritate de trecere la pietoni, daca executa intoparceri pe linie dubla continua, daca depaseste limita legala de viteza, etc.
    Ar fi date sanctiuni in primele zile de functionare cat intr-un an intreg in tot Salajul. Asta pana ce o buna parte din participantii la traffic s-a „linisti”.
    Dar politia nu vrea asa ceva. Ei prefer sa dea amenzi la cine vreau ei, iar cei „speciali” sa poata scapa fara nici o sanctiune.

Leave a Comment