Top 5 activități sportive pentru fete, care pot fi practicate de la vârsta de 5 ani

Mulți dintre părinți se plâng că prichindeii lor se plictisesc grozav acasă, iar acest lucru îi determină să găsească diferite soluții utile pentru a transforma zilele monotone în clipe distractive. Specialiștii sunt de părere că deciziile pe care părinții le iau în primii cinci ani de viață ale micuților le influențează profund comportamentele în viață, așa că, mămicile și tăticii trebuie să învețe cum să îngrijească adecvat micuțele făpturi.

 

În general, între 3 și 6 ani, copiii au o energie debordantă, iar una dintre măsurile pe care părinții o pot lua pentru a le canaliza energia într-un sens pozitiv este să îi înscrie la un sport spre care aceștia manifestă interes. Benefică la orice vârstă, activitatea sportivă pe care o alege un părinte pentru copilul său este o adevărată provocare. Fii atent la talentul pe care îl are, la personalitate, greutate, afecțiuni sau imunitate, evident și la bugetul pe care îl ai la dispoziție, astfel vei reuși să iei cea mai bună decizie.

 

Iată câteva activități sportive interesante pentru o fetiță de 5 ani:

 

1, Baletul se începe de la o vârstă fragedă și este o adevărată plăcere pentru fetițele care adoră să fie grațioase, precum prințesele. Deși vei fi tentat să speri că va deveni primă balerină, adevărul este că puține reușesc adevărate performanțe în acest domeniu. Rămâne însă o activitate solicitantă, care oferă distracție și mișcare fizică, așa că, este o idee bună să o înscrii la un curs de balet și să îi cumperi tutu. Nu uita că va avea nevoie de poante de balet și de prezența ta la toate serbările importante;

 

2. Înotul l-ai luat vreodată în considerare ca fiind o activitate potrivită pentru fetițe? Dezvoltă într-un mod frumos corpul, o ajută să se elibereze de energie, să socializeze, învață să se descurce în apă și să aștepte cu nerăbdare să se bălăcească în iaz, la mare sau în piscină, iar tu nu vei mai avea grijă că s-ar putea îneca;

3.Sedentarismul este foarte dăunător organismului, iar copilul poate învăța de mic că trebuie să facă mișcare fizică, că are nevoie de disciplină, de a se supune unor reguli precise. Ce părere ai despre artele marțiale? Îmbunătățesc coordonarea și echilibrul, postura corpului, reduc riscul de obezitate, copilul are mai multă încredere în forțele proprii, învață să aibă răbdare, să coopereze etc. Încearcă!

 

4.Se întâmplă uneori ca părinții să-și dorească nespus ca fiica să facă același sport ca mama sau ca tata. Dacă nu îi place cu adevărat, atunci la un moment dat va abandona și va simți chiar ură pentru el. Mai bine întreabă ce i-ar plăcea, las-o să privească la tv emisiuni sportive. Multe fetițe au fost încântate să facă gimnastică după ce au văzut la televizor o emisiune de gen. Poate începe gimnastica la 5 ani fără probleme;

 

5.Ar fi bun și un sport de echipă, de exemplu handbalul. Deși poate părea cam mică pentru el, de fapt 5 ani rămâne vârsta potrivită, copilul învățând ce înseamnă camaraderia, cooperarea, munca în echipă, auto-disciplina, cum să reacționeze în fața succesului sau a eșecului.

 

În concluzie, o fetiță de cinci ani poate face fața cu brio activităților sportive care îi vor dezvolta armonios corpul și psihicul. Nu e nevoie să facă pe viitor o carieră sportivă, ci doar să facă multă mișcare și să se elibereze de energia debordantă.

 

surse foto: Shutterstock.com

Leave a Comment