Sportiva zălăuanului Călin Ciorbagiu, senzaţia Fed Cup

Echipa naţională feminină de tenis a României a obţinut la finalul săptămânii trecute un succes memorabil în Cehia, la Ostrava, în primul tur al Fed Cup, câştigând cu 3 – 2 duelul cu echipa campioană de anul trecut. A fost cea mai importantă victorie din istoria tenisului feminin românesc, din echipa ţării noastre făcând parte Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Begu şi Ana Bogdan.
Meciul cel mai spectaculos a fost ultimul, cel de dublu, în care cuplul format din Niculescu/Begu a învins cel mai valoros cuplu feminin din lume, Krejcikova/Siniakova, scorul final fiind 7 – 6 (2), 6 – 4, 6 – 4.
Zălăuan de origine, antrenorul Monicăi Niculescu, a comentat evoluţia elevei sale, dar şi a jocului de dublu, în care sportiva sa a făcut pereche cu Irina Begu.
„Monica este o jucătoare deosebită. Lumea tenisului o cunoaşte, are un joc diferit faţă de toată lumea. Are şi multă carismă ca jucătoare şi poate face diferenţa într-un meci de asemenea anvergură. Îi plac provocările astea mari, îi plac tribunele, îi place să interacţioneze cu publicul şi lucrul ăsta o face să joace la un nivel foarte înalt”, a declarat zălăuanul Călin Ciorbagiu pentru prosport.ro, care a vorbit şi despre meciul de la dublu: „diferenţa nu a fost foarte mare, după cum a văzut toată lumea. Nişte momente de inspiraţie ale jucătoarelor noastre şi dăruirea cu care au jucat. Implicarea lor a fost maximă. Sufletul era acolo. Au pus inima, s-au luptat, au avut şi inspiraţie în momentele importante şi, probabil, asta a făcut diferenţa”, a mai spus tehnicianul.
Evoluţie foarte bună a avut şi Simona Halep, care a obţinut o victorie dublă la simplu, una în faţa Karolinei Pliskova, cea mai bună tenismenă din Cehia. Tot la simplu, Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele partide.
După victoria surprinzătoare în faţa deţinătoarei trofeului, România se va duela în semifinale cu reprezentativa Franţei, cealaltă semifinală fiind Belarus – Australia. România va întâlni Franţa în 20 şi 21 aprilie, în deplasare.

Monica Niculescu este antrenată de Călin Ciorbagiu încă din perioada junioratului. „Fără ajutorul lui nu aş fi reuşit niciodată să ajung aici. Sunt o persoană norocoasă să am un om atât de priceput în preajma mea. Aproape tot ce mi-a spus el s-a adeverit”, a declarat Niculescu într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani.

Leave a Comment