Reprezentanţii Primăriei vor parteneriat între FC Zalău şi Viitorul

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie a clubului FC Zalău şi cei din conducerea CS Viitorul s-au întâlnit ieri la sediul Primăriei, pentru a discuta despre un eventual proiect de colaborare între cele două cluburi. Din câte se pare, preşedintele FC Zalău, Ioan Morar, este singura persoană care încearcă să se opună acestui parteneriat.

Rezultatele destul de modeste ale grupelor de copii de la FC Zalău, dar mai ales retrogradarea celor două grupe de juniori republicani din cadrul clubului, i-au determinat pe reprezentanţii Consiliului de Administraţie să ia în calcul şi o eventuală colaborare cu CS Viitorul, club manageriat de Daniel Sabou.
Prima întâlnire în acest sens a avut loc ieri, la sediul Primăriei, fiind prezenţi preşedintele FC Zalău, Ioan Morar, viceprimarii Daniela Coţa şi Fazakaş Nicolae, secretarul general al Primăriei, Stelian Potroviţă, pe de-o parte, iar de cealaltă parte managerul CS Viitorul, Daniel Sabou şi preşedintele de onoare, Pavel Sabău, care s-a aflat la această şedinţă şi în calitate de reprezentant al susţinătorilor clubului.
Prin proiectul de colaborare pe care reprezentanţii Primăriei încearcă să-l încheie între cele două cluburi, se intenţionează ca Viitorul să aibă în subordine toţi copiii până la vârsta de 15 ani, iar la FC Zalău, pe lângă echipa de seniori să se înfiinţeze două grupe de juniori republicani, care, de altfel, au existat şi până anul trecut când au retrogradat din Campionatul Naţional. CS Viitorul se va ocupa de pregătirea tuturor grupelor copii, până când aceştia vor împlini vârsta de 15 ani, momentul în care vor fi transferaţi la juniorii republicani de la FC Zalău, apoi promovaţi la echipa de seniori.
Contactată telefonic, viceprimarul Daniela Coţa ne-a confirmat întâlnirea de ieri. „Într-adevăr, am avut o întâlnire în care s-a discutat despre un proiect de colaborare între cele două părţi. În principiu, am ajuns la un acord şi rămâne să discutăm detaliile. Intenţia noastră este de a face ceva benefic pentru fotbalul din municipiu, dar şi din judeţ”, a precizat edilul zălăuan.
Singura problemă care ar putea să pună piedică acestui parteneriat ar fi faptul că, regulamentul prevede ca un club ce activează în Liga a III-a să aibă în componenţă pe lângă formaţia de seniori şi două echipe care să activeze în campionatele de juniori C, D sau E. Însă, soluţia a venit rapid, chiar din partea preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Dan Costin, reprezentantul Federaţiei Române de Fotbal în teritoriu. „Am auzit şi eu de această întâlnire şi mă bucur că s-a ivit oportunitatea acestui parteneriat, care nu poate fi decât benefic pentru fotbalul zălăuan. Sigur că, potrivit regulamentului, un club ce activează în Liga a III-a este obligat să aibă două din cele trei grupe de juniori C, D sau E, dar acest lucru nu ar fi un impediment în realizarea unui proiect între cele două cluburi. Dacă cele două părţi vor ajunge la o înţelegere, voi face tot posibilul şi promit că voi rezolva ca FC Zalău să nu aibă niciun fel de problemă dacă nu va mai avea cele două grupe de copii. Ar fi absurd ca Federaţia să nu fie de acord, din moment ce se vor înfiinţa două grupe de juniori republicani, unde cheltuielile sunt mai mari, iar competiţia are un nivel mult mai ridicat decât cele din judeţ”, ne-a declarat Dan Costin.
Discuţii despre o colaborare între cele două cluburi au avut loc şi în anii anteriori din partea oamenilor de fotbal, însă cele două părţi au stat ieri pentru prima dată şi au discutat „cu cărţile pe faţă”.
În mod normal, preşedintele clubului FC Zalău, Ioan Morar nu ar avea de ce să se împotrivească unui astfel de proiect, atâta timp cât ar avea de câştigat întreg fotbalul zălăuan, mai ales că majoritatea banilor provin din bugetul local.

7 Thoughts to “Reprezentanţii Primăriei vor parteneriat între FC Zalău şi Viitorul”

  1. alex

    Sa mai suga si Sabau din banii publici ,bravo ,de ce nu ati investit voi mai mult in juniorii de la FC Zalau ,daca sunteti asa destepti ,gunoaie toti ,rusine nu sunteti in stare sa faceti nimic pentru comunitate doar sa bate ti din gura

  2. vasile coca

    Doi hoti in fotografii ,Potrovita peste tot ,primarie ,volei ,fotbal ,etc ,banii sa vina ,Cota la fel ,nu gasiti si voi niste oameni corecti dornici intradevar sa faca ce estebine pentru noi ?

  3. Anonim

    GRUPA DE JUNIORI DIN ’99 ESTE PESTE NIVELUL CELOR DE LA VIITORUL,RIVALITATILE FIIND DESTUL DE MARI. SPER SA NU PRIMEZE INTERESELE PERSONALE ALE UNORA SAU ALTORA CI DOAR CEL AL COPIILOR SI AL CALITATII PREGATIRII LOR PENTRU PERFOMANTA

  4. Anonim

    SE PARE CA sABAU NU MAI POATE SUSTINE FINANCIAR CLUBUL SI CE FACE?AHA FUGA LA PRIMARIA ZALAU CA LA CEA DIN HERECLEAN CE SA MAI CAUTE DUPA CE A LUAT TERENUL DE FOTBAL CUM LA LUAT.

  5. mihai

    tot bateti toba pe retrogradarea republicanilor, nu mai induceti lumea cu minciunile voastre, daca se voia inscrierea lor in campionatul republican se putea face,a si inca ceva, nu puteti monopoliza fotbalul juvenil catre un singur club privat,dar din pacate si aici sunt interese.Tot timpul il ridici in slavi pe Sabau d-le Morar ,unui ziarist i-ar sta bine sa fie echidistant,uitate d-le ziarist cati juniori din cadrul clubului FC ZALAU fac parte din echipa de seniori .

  6. Vlad

    Doamne D-zeule, ce imagini…………..!

  7. Anonim

    De cand se ocupa femeile de fotbal, sau probabil vreti sa ajungeti ca si cu voleiul.

Leave a Comment