Peste 450 de elevi au participat la ediţia din acest an a „Cupei Lyceum”

Cupa Lyceum, eveniment devenit tradiţie în Sălaj, a ajuns în acest an la ediţia cu numărul 25, evenimentul fiind organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Dacă la evenimentul de anul trecut au participat 312 sportivi împărţiţi în 27 de echipe, la ediţia din acest an s-au întrecut peste 450 de sportivi, alcătuind 31 de echipe. Baschet, volei şi handbal sunt disciplinele la care s-au duelat echipele participante.
Competiţia de baschet feminin a fost câştigată de Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, iar pe următoarele două poziţii au fost ocupate de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” şi Colegiul Naţional „Silvania” Zalău. Întrecerea masculină a fost câştigată de Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, urmat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” şi Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău.
Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei a câştigat atât competiţia de volei feminin, cât şi cea de volei masculin, iar Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” şi Colegiul Naţional „Silvania” Zalău au ocupat următoarele două poziţii.
Echipele de handbal masculin şi feminin ale Liceului Tehnologic „Cserey Goga” din Crasna au fost cele mai bune la ediţia din acest an. Locul secund le-a revenit echipelor Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, iar pe poziţia a III-a s-au situat la ambele competiţii echipele Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei.
„Cupa Lyceum este o competiţie cu tradiţie, unde, an de an, participă un număr mare de elevi. Anul acesta au fost înscrişi peste 450 de elevi, ceea ce nu e deloc puţin ca număr de participanţi. Mă bucur că elevii înţeleg importanţa şi beneficiile mişcării, fiindcă acest lucru ni-l dorim şi noi prin organizarea acestei competiţii, dar şi a celorlalte evenimente pe care le derulăm în decursul unui an. Mulţumesc pe această cale cadrelor didactice care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj.
Echipele clasate pe primul loc la fiecare întrecere au primit din partea DJST Sălaj cupe, diplome şi tricouri.

Leave a Comment