Lui Valverde nu i-a iesit rotatia jucatorilor in meciul cu Girona

FC Barcelona a inceput foarte bine acest sezon, confirmand opinia specialistilor Unibet care o vedeau ca principala candidata la titlu in Spania si una dintre echipele cu pretentii mari in Champions League. Catalanii obtinusera 6 victorii in cele 6 meciuri jucate si reusisera sa inscrie de 20 de ori. Desi a facut achizitii importante in aceasta vara, francezul Lenglet, chilianul Arturo Vidal si brazilienii Arthur si Malcolm, tehnicianul Ernesto Valverde s-a bazat pe vechea garda la inceputul sezonului.

Duminica seara, Barcelona a primit vizita celor de la Girona. In conditiile in care, in sezonul trecut, campionii castigasera ambele meciuri, marcand de noua ori, meciul parea ocazia perfecta pentru a odihni o parte dintre titulari in perspectiva  meciului cu Tottenham din Champions League, din 3 octombrie. Asta cu atat mai mult cu cat multi ii reprosasera  antrenorului Valverde faptul ca nu si-a menajat jucatori inaintea returului cu Roma din sferturile de finala ale Ligii Campionilor, meci pierdut in Italia cu scorul de 3-0.

Tehnicianul a inceput cu Lenglet si Pique in centrul apararii, pentru a le da sansa sa joace mai mult impreuna, deoarece aceasta va fi formula in meciul cu Tottenham, titularul de drept, Umtiti fiind suspendat ca urmare a eliminarii din meciul cu PSV.  Alte modificari au fost Semedo in locul lui Sergi Roberto, Arthur si Vidal in locul lui Rakitic si Coutinho.

Inceputul meciului a confirmat calculele hartiei si, in minutul 19, Messi a deschis scorul cu un sut bine plasat din interiorul careului. O lovitura cu cotul a lui Lenglet le-a lasat pe gazde in zece oameni in minutul 35. Valverde nu a reactionat, iar oaspetii au profitat, marcand golul egalizator prin argentinianul Stuani la una din ultimele faze de joc ale primei reprize. In ciuda faptului ca la pauza au intrat Umtiti, Coutinho si Rakitic, cei de la Girona au reusit sa marcheze prin acelasi Stuani, valorificand prezenta omului in plus. Golul a fost facilitat de o greseala a lui Pique, jucator care s-a revansat, egaland in minutul 65.

2-2 a fost scorul la finalul celor 90 de minute de joc. In urma acestui rezultat, Barcelona pastreaza prima pozitie in clasament, avand acelasi numar de puncte cu Real Madrid, dar un golaveraj mai bun. Meciul a aratat ca jucatorii adusi in aceasta vara mai au mult de tras pentru a se plia pe stilul de joc al echipei blaugrana.

Leave a Comment