Karate A.N.A.K.

În perioada 25.06 – 01.07. 2018 s-a desfășurat deja tradiționalul seminar al Asociației Nord Amical Karate, în incinta Ștrandului Termal din Marghita, finalizat cu Cupa Good Dragon – editia 2018.

Acest stagiu se desfășoară de mai bine de 20 de ani, iar în acest an, ca noutate, a participat și Clubul Sportiv Bushido din Debrecen-Ungaria, condus de antrenorul Ori Krisztian, pe lângă sportivi de la cluburi din Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Covasna și Bihor. Au avut loc, zilnic, două antrenamente, structurate pe trei grupe valorice, conduse sensei Duta Viorel, subsemnatul și sensei Takacs Mihaly, acesta din urmă fiind gazda noastră din Marghita. S-au abordat elemente de kihon, kata și kumite specifice fiecărui nivel de pregătire, iar între antrenamente, spre deliciul tuturor, aveau loc ședințe de recuperare în apa termală.

A fost o acțiune reușită, la care, pe lângă sportivii noștri, atât musafirii din Covasna, cât și cei din Ungaria, s-au simțit foarte bine, dovada fiind faptul că și-au exprimat dorința de a lua parte și la alte acțiuni ale asociației noastre. În ceea ce privește concursul, acesta s-a desfășurat în sala mare de sport a orașului Marghita, iar cei peste 80 de competitori s-au întrecut în probe de kata și kumite individual- secțiunile W.K.F. și Shobu Ippon.

Lotul sălăjean a fost alcătuit din 13 sportivi de la Cercul de Karate al Clubului Copiilor și C.S. Omega din Șimleu Silvaniei, care au avut o evoluție foarte bună, iar la finele concursului totalizăm 10 locuri I, 4 locuri II și 4 locuri III.  Pe prima treaptă au urcat: Filip Amira, Ciobancai Nicola, Pop Maia, Rad Ioana, Pop Tania, Mandel Krisztian, Bal Matei, Balog Raul și Ilinca Marius (2). Locuri II au obșinut: Costea Ana, Pop Tania, Corbeanu Cătălin și Mak Szilard, iar pe locurile III s-au situat: Toma Medeea, Pop Maia, Rad Ioana și Costea Ana. Un palmares excepțional pentru șimleuani, drept pentru care le adresez sincere felicitări, spor în pregatire și o vacanță cât mai plăcută. Pentru antrenorii și instructorii A.N.A.K. urmează un seminar la munte, la Comandau-Covasna, unde împreună cu o parte din sportivii din lotul reprezentativ vor desfășura antrenamente de pregătire pentru Campionatul European din octombrie, din Bulgaria.

Prof. Pop Gheorghe

Leave a Comment