HC Zalău şi-a încheiat prematur aventura europeană

DHK Banik Most – HC Zalău 28 – 21 (33 – 25 după aruncările de la 7 metri)
HC Zalău a părăsit cupele europene mai repede de cât s-ar fi aşteptat, după ce a pierdut, sâmbătă seara, la o diferenţă de opt goluri, 33 – 25 returul cu formaţia cehă, DHK Banik Most.
În partida tur, de la Zalău, scorul a fost 28 – 21 pentru echipa lui Tadici, dar Ciuciulete şi compania au avut de două ori avantaj de zece goluri, iar în ultimul minut al partidei, Constantinescu a ratat o aruncare de la şapte metri.
Chiar dacă aveau de recuperat un handicap de şapte goluri, handbalistele din Cehia au început foarte motivate partida retur, în timp ce Zalăul a avut un joc foarte modest în prima parte. Jucătoarele zălăuane au comis multe greşeli pe faza de atac, pase la intercepţie, aruncări ratate de şapte metri şi din poziţie de „unu la unu”, în timp ce gazdele au marcat aproape pe fiecare atac
Zalăul a intrat la vestiare cu un handicap de zece goluri (17 – 7) şi toată lumea se gândea deja la o înfrângere umilitoare a echipei noastre.
Indicaţiile date de Gheorghe Tadici la pauză au dat, însă, roade în partea secundă. Jocul formaţiei zălăune a fost mult mai exact pe faza de atac, iar apărarea a funcţionat destul de bine.
Ciuciulete s-a zbătut pe semicerc pentru fiecare minge şi a „scos” 7 metri exact când a fost nevoie, iar Constantinescu a transformat cu sete.
Loredana Pera a fost „omul momentului” pe final de meci, marcând trei goluri foarte importante din acţiune. Bardac şi-a făcut, şi ea, datoria exact la momentul potrivit şi a dus Zalăul la numai patru goluri în spatele cehoaicelor, 19 – 23 în minutul 49.
Ultimele zece minute nu au mai fost la fel de reuşite pentru formaţia zălăuană. Atmosfera creată de cei 1250 de spectatori, care au umplut Sala Sporturilor din Most, a oprit elanul Zalăului, jucătoarele lui Tadici făcând câteva greşeli copilăreşti pe faza de atac. Gazdele au simţit imediat că jocul echipei noastre începe să se precipite şi au profitat de fiecare atac, ducând scorul la 28 – 21. Finalul a fost interzis cardiacilor. În ultimul minut, gazdele puteau să se desprindă la opt goluri, dar au trimis mingea în bară, în timp ce, de cealaltă parte, Loredana Pera s-a grăbit pe ultimul atac al Zalău, deşi mai erau 20 de secunde di timpul regulamentar.
Având în vedere că Zalăul s-a impus tot cu 28 – 21 în tur, s-a trecut la „loteria” aruncărilor de la şapte metri. Constantinescu, Pera, Cicic şi Pop au transformat primele patru aruncări. Andrada Trif nu a mai rezistat presiunii create de publicul ceh şi a ratat execuţia, punând capăt aventurii europene.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Adrina Mureşan, Ana Maria Inculeţ – Crina Pintea (1), Georgiana Ciuciulete (3), Carmina Bădiţă (2), Claudia Constantinescu (7), Valentina Bardac (2), Valeria Beşe (1), Ana Maria Şomoi, Andrada Trif (1), Loredana Pera (6), Florina Ţurcaş, Eliza Cicic (1), Andrada Pop (1). Manager: Gheorghe Tadici

One Thought to “HC Zalău şi-a încheiat prematur aventura europeană”

  1. Ady

    era clar ca nu rezista la ritmul de 4 meciuri in 10 zile , cu ce lot are . Oricum au facut anii trecuti finala si semifinala iar acum ne-au tocat rau si arbitri . Si la Most si la Zalau .. Trebuie aduse 3-4 jucatoare adevarate Asta este Noi zalauanii ne-am obisnuit cu rezultate mari de parca aici s-a inventat handbalul . Iata ca si Brasovul si Baia M care au bugetdublu-triplu nu au trecut mai departe desi au loturi numeroase cu jucatoare cu expierenta ! , de lot natoional f. multe Sa-i multumim lui Tadici ca mai exista si ami existam si noi in handbal Si nu oricum !

Leave a Comment