HC Zalău îşi află marţi adversara din sferturile de finală ale Cupei EHF

Calificată în sferturile de finală ale Cupei EHF după o pauză de cinci ani, echipa antrenată de Gheorghe Tadici îşi va afla marţi adversara din această fază a competiţiei, tragerea la sorţi fiind programată la ora 12 (ora României), la Viena. Cu patru victorii şi două înfrângeri în grupe, HC Zalău ocupă poziţia secundă la finalul fazei grupelor, fiind devansată de norvegiencele de la Larvik.
Tadici şi-ar fi dorit Craiova în sferturile de finală, dar oltencele au terminat pe locul doi în Grupa A, la fel ca Zalăul, astfel că se vor afla în aceeaşi urnă la tragerea la sorţi. „SCM Craiova este prima opţiune. Am spus-o şi după meciul de la Zalău, cu Larvik, că îmi doresc SCM Craiova, deoarece, în acest fel, o echipă din România va accede în semifinalele Cupei EHF cu şanse chiar la calificarea în finala competiţiei, a declarat Tadici în urmă cu o săptămână.
Câştigătoarele celor patru grupe se vor afla în prima urnă valorică, astfel că, alături de Larvik, vor mai fi rusoaicele de la Lada Togliatti, franţuzoaicele de la Brest Bretagne şi turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi.
„Ne-ar conveni un adversar din Turcia. În niciun caz nu îmi doresc o echipă din Rusia, pentru că ar urma o deplasare foarte lungă şi costisitoare” a afirmat Tadici cu o zi înaintea tragerii la sorţi.
Echipele care s-au întâlnit în faza grupelor, nu vor mai putea evolua între ele în sferturile de finală, astfel că este exclus un nou duel între HC Zalău şi Larvik. Regula de protecţie a ţării nu va fi aplicată în această fază, astfel că nu ar fi exclus un sfert de finală între Larvik şi cealaltă echipă din Norvegia, Vipers Kristiansand.
Un duel HC Zalău – Lada Tolgiatti ar însemna reeditarea finalei din urmă cu şase ani, când zălăuancele au pierdut în faţa rusoaicelor pregătite de Evgheni Trefilov.
Echipele din prima urnă valorică vor juca acasă meciul retur, astfel că HC Zalău va susţine primul meci pe teren propriu indiferent de adversarul din sferturile de finală.
Alături de echipa zălăuană şi cea din Craiova, în urma a doua se vor afla danezele de la Viborg şi norvegiencele de la Vipers Kristiansand.
Pentru echipa lui Tadici este al optulea sfert de finală în Cupa EHF.

One Thought to “HC Zalău îşi află marţi adversara din sferturile de finală ale Cupei EHF”

  1. Anonim

    „Regulamentul Cupei EHF spune ca putem juca si cu echipe care au terminat grupele pe locul doi sau cu echipe cu care ne-am mai duelat si in grupe. Deci putem juca in sferturi si cu Larvik sau cu SCM Craiova. Eu chiar imi doresc sa jucam cu Craiova. Cealalta varianta pe care mi-o doresc este Kastamonu. In niciun caz nu vreau sa dam peste rusoaicele de la Lada pentru ca ar fi cea mai costisitoare echipa din toate punctele de vedere”, ne-a declarat profesorul Gheorghe Tadici.

Leave a Comment