HC Zalau, finalista in Supercupa Romaniei

HC Zalau, finalista in Supercupa Romaniei

Clasata pe locul patru la sfarsitul editiei trecute a Ligii Nationale de handbal feminin, HC Zalau s-a clasat pe locul doi la finalul Supercupei Romaniei, in fata vicecampioanei Universitatea Jolidon Cluj si a ocupantei locului trei CSM Bucuresti.

HC Zalau a facut o figura frumoasa la prima competitie oficiala din noul sezon al Ligii Nationale, Supercupa Romaniei intitulata si Cupa Federatiei, turneu organizat cu ocazia implinirii a 75 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Handbal.

Competitia a avut loc la Cluj, in Sala Sporturilor Horia Demian, fiind prezente echipele clasate pe primele patru locuri in campionat: Oltchim Ramnicu Valcea, U Jolidon Cluj, CSM Bucuresti si HC Zalau.

In semifinale s-au duelat U Jolidon Cluj si HC Zalau, respectiv Oltchim Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti.

Desi multi se asteptau ca clujencele sa elimine Zalaul in semifinale, Ciuciulete si compania au avut o evolutie mai buna decat Universitatea, reusind sa se impuna cu scorul de 25 – 24, dupa ce la pauza erau conduse cu 17 – 12. Un aport deosebit la calificarea Zalaului in finala a avut portarul Adina Muresan, care cu siguranta va avea un cuvant de spus in handbalul romanesc, in anii urmatori. De altfel, Muresan a si primit la final titlul de cel mai bun portar al Supercupei Romaniei. Muresan si-a facut foarte bine treaba. E imbucurator faptul ca s-a creat o concurenta pentru al doilea post de portar. Daca nu se accidenta, cu siguranta ar fi fost prezenta si la Campionatul European de tineret. Pe Nichita am menajat-o in primele doua meciuri pentru ca avea luxatie la deget, a precizat managerul Gheorghe Tadici.

Pe langa trofeul si diploma pe care le-a primit pentru ocuparea locului doi si titlul de cel mai bun portar al Adinei Muresan, Dana Babeanu a primit titlul de golgetera turneului, cu 22 de reusite dintre care 15 doar impotriva Oltchimului, iar Andrada Pop (18 ani) a fost desemnata cea mai tanara participanta. A fost un turneu reusit. Am avut un joc cu fluctuatii, dar fetele au jucat cu daruire si au intors rezultatul in meciul cu Clujul. In aceeasi zi in care am jucat cu Oltchimul am jucat si cu Bekescsaba, iar acest lucru le-a dezavantajat pe fete. Oricum, 14 minute am reusit sa tinem pasul cu Oltchimul, a mai afirmat Gheorghe Tadici care parea total nemultumit de evolutia extremelor.

MVP-ul turneului a fost desemnata Maria Jovanovici, de la Oltchim Ramnicu Valcea, iar miss turneu a fost desemnata Adina Fiera, tot de la campioana Oltchim.

Cea mai populara jucatoare a turneului a fost numita clujeanca Mihaela Ani Senocico.

In cealalta semifinala, Oltchim a dispus de CSM Bucuresti cu scorul de 45 – 25, iar in finala mica, Jolidonul s-a impus cu 32 – 25 in fata formatiei din Capitala.

La turneul de la Cluj a fost invitata si formatia ungara Bekescsaba, insa partidele cu aceasa echipa au fost doar amicale. HC Zalau a castigat partida cu unguroaicele cu scorul de 26 – 25, clujencele au dispus cu 27 – 26 de formatia maghiara, in timp ce Oltchimul a castigat cu 45 – 18.

Pentru HC Zalau va urma la finele acestei saptamani un nou turneu, la Bekescsaba, la care, pe langa formatia zalauana si cea ungara vor mai fi prezente U Jolidon Cluj si Mihalanska (Slovacia).

Si la Zalau este programat un turneu de verificare, in perioada 24 – 26 august.

Leave a Comment