HC Zalău a învins la scor deţinătoarea Cupei Challenge

HC Zalău – DHK Banik Most 28 – 21 (17 – 9)

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a făcut sâmbătă seara un pas important spre optimile Cupei EHF, după ce a dispus cu scorul de 28 – 21 de formaţia cehă, DHK Banik Most, echipă ce a câştigat Cupa Challenge în sezonul trecut.
HC Zalău a avut un debut perfect de partidă, conducând cu 5 – 0 după primele zece minute. Antrenorul cehoaicelor, Dusan Poloz, a simţit pericolul şi a solicitat rapid întreruperea jocului, dar jucătoarele lui Tadici au continuat să controleze partida şi s-au desprins la opt goluri, 17 – 9, până la pauză.
Zalăul a jucat la fel de bine şi în partea secundă, iar în minutul 35 s-a desprins la zece goluri, 20 – 10, fiind cea mai mare diferenţă de scor din timpul meciului. HC Zalău a mai avut o dată un astfel de avans, în minutul 47, când tabela a arătat 27 – 17.
În ultimul sfert de oră, Gheorghe Tadici a introdus, însă, şi o parte din jucătoarele de rezervă, iar oaspetele s-au apropiat la şapte goluri până la final, 28 – 21, după ce Claudia Constantinescu a ratat o aruncare de la şapte metri în ultimele secunde. Echipa zălăuană nu a mai reuşit să înscrie niciun gol din minutul 54, cu toate că au fost momente când a evoluat în superioritate numerică.
„A fost o victorie mai facilă decât mă aşteptam. Îmi pare rău că am avut o diferenţă de zece goluri şi puteam să ne menţinem acolo până la final, dar jucătoarele care au intrat în repriza a doua au făcut anumite greşeli. Ne-am complicat puţin situaţia, fiindcă o victorie la 10 goluri ar fi rezolvat în mare măsura calificarea. Încercăm să facem un rezultat bun şi acolo”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Partida retur dintre cele două formaţii este programată sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 21:10 (ora României), în Cehia.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Mihaela Mureşan, Adina Mureşan – Loredana Pera (8), Carmina Bădiţă (2), Florina Ciobanu, Andrada Trif (4), Valentina Bradac (3), Crina Pintea (2), Georgiana Ciuciulete (4), Valeria Beşe, Claudia Constantinescu (5) şi Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
DHK Banik Most: Bezpalcova, Mullnerova – Matouskova, Dvorakova, Borovska (1), Benuskova, Vitkova (2), Vyslouzilova, Rukova (1), Weisenbilderova (2), Martinkova (7), Janouskova (6). Antrenor: Dusan Poloz

Leave a Comment