Călin Marincaş, solicitat să susţină cursuri de karate online la nivel mondial

Peste 11 zile se vor împlini exact două luni de la confirmarea primului caz de COVID-19 în România, iar situaţia a devenit tot mai critică de la o zi la alta, crescând atât numărul celor infectaţi cu acest virus, cât şi numărul deceselor. Toate competiţiile sportive din România au fost întrerupte, nefiind stabilită încă data reluării acestora de nicio federaţie. Majoritatea sportivilor se pregătesc acasă, iar unii antrenori au început să organizeze antrenamente online. O astfel de iniţiativă a avut şi Călin Marincaş în urmă cu mai bine de o săptămână, acesta spunând că printr-o astfel de metodă încearcă să-şi ţină sportivii într-o formă sportivă cât mai bună.
Pe lângă antrenamentele online cu sportivii săi, multiplul campion mondial, european şi naţional ar putea susţine în perioada următoare cursuri de karate online chiar la nivel mondial. Solicitarea a venit din partea unor oficiali din Federaţia Cehă, iar în aceste zile se pregătesc toate procedurile pentru a putea fi susţinue aceste şedinţe de pregătire în condiţii cât mai bune.
„Acum mă pregătesc acasă şi de acasă susţin şi antrenamentele online cu sportivii mei, însă, când vom începe aceste antrenamente, voi merge la sală, pentru a mă putea desfăşura mai bine. Este o situaţie delicată pentru toată lumea, nu doar pentru noi, sportivii de performanţă şi antrenorii, dar cred că vom trece cu bine peste toate problemele, iar viaţa va reveni la normal pentru fiecare dintre noi. Mă bucur că cei din Federaţia Cehă s-au gândit la mine. Am început deja demersurile pentru pregătirea acestor antrenamente online şi sper să fie cât mai mulţi doritori”, ne-a declarat antrenorul clubului Seiko Zalău.
Desemnat ani la rând cel mai bun sportiv al judeţului, Marincaş a fost invitat în ultimii ani la mai multe seminarii de karate în România şi chiar în această perioadă urma să fie prezent la o astfel de acţiune la Reşiţa.

Leave a Comment