5 echipe din Anglia în sezonul 2018/2019 al Ligii Campionilor? Pariorii speră să speculeze oportunitatea inedită

Premier League s-a încheiat, însă 4 dintre formațiile din primul eșalon al fotbalului englez sunt încă implicate în competițiile europene. Chelsea și Arsenal se vor confrunta în finala Europa League de pe 29 mai de la Baku, în timp ce Liverpool și Tottenham se vor duela pe 1 iunie la Madrid în cadrul finalei Ligii Campionilor.

Lăsând la o parte faptul că fotbalul din insulă pare să-i fi luat locul spaniolilor în aceste finale, în sezonul următor am putea asista la un scenariu inedit: Dacă Arsenal, ocupanta locului 5 în clasamentul Premier League, o va învinge pe Chelsea în finală, formația condusă de Unai Emery va deveni a 5-a formația care va fi calificată în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2019/2020, după ce Manchester City, Liverpool, Chelea și Tottenham și-au câștigat acest drept prin clasarea în competiția internă. Orice alt scenariu o îi va acorda locul în grupe campioanei din Olanda, Ajax Amsterdam, semifinalista ediției din acest sezon a celei mai puternice competiții inter-cluburi de pe planetă.

Chiar dacă Chelsea, Tottenham și Arsenal au fost separate de numai două puncte în acest sezon, între cele 3 formații pare să existe o oarecare diferență. Chelsea este considerată ca fiind principala favorită a finalei Europa League, chiar dacă antrenorul Maurizio Sarri pare să fie pe făraș. Numeroase publicații din Marea Britanie au conturat deja lista de potențiali înlocuitori ai antrenorului italian, care are de partea sa numai o mică parte dintre fani.

Chelsea are o cotă de numai 1.73 pentru a ridica trofeul european, în timp ce Arsenal, în postura de outsider, are o cotă de 2.12. Spania a fost singura țară care a reușit performanța de a trimite 5 echipe în grupele Ligii Campionilor, lucru care s-a întâmplat în campania 2015/2016, atunci când Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia și (câștigătoarea Europa League) Sevilla au luat startul în ligă. Cei care doresc să se implice financiar și emoțional în finală, pot alege să joace sute de pariuri pre-meci sau live, în timpul desfășurării partidei și pot chiar să revendice un bonus cu ocazia marelui meci.

Revenind la finala noastră, este de bun simț să ne întrebăm de ce este totuși Chelsea favorită? Dacă ar fi să facem o comparație între forma celor două formații, este clar că niciuna dintre cele două formații londoneze nu au avut un final de sezon reușit. Fiecare a reușit doar o singură victorie în ultimele 5 etape din Premier League, însă tunarii au părut ceva mai șifonați decât albaștrii.

Arsenal a pierdut 3 partide consecutive în fața celor de la Crystal Palace, Wolverhampton și Leicester, apoi a remizat cu Brighton și în final a câștigat în ultima etapă în deplasarea de la Burnley. Chelsea a fost învinsă pe terenul celor de la Liverpool, apoi a remizat cu Burnley și Manchester United, s-a impus cu scorul de 3-0 cu Watford și a încheiat sezonul cu un dezamăgitor 0-0. Dacă ne gândim că fiecare punct în plus sau în minus ar fi putut face diferența, lucrurile devin mai grave.

Suporterii lui Arsenal sunt de părere că Emery ar trebui dat afară chiar dacă va câștiga finala Europa League, spunând că nu este capabil să motiveze echipa în momentele importante și că organizarea defensivă a echipei are de suferit sub comanda sa. Prin comparație, Arsenal a încasat 51 de goluri în 38 de etape, cu 11 mai mult decât rivalele Chelsea și Tottenham, dar a și marcat mai mult decât acestea: 73 de reușite, față de 67 bifate Tottenham, respectiv 63 de către Chelsea.

Este evident că jucătorii ambelor formații sunt pur și simplu epuizați după ce formațiile lor au disputat peste 50 de meciuri în acest sezon și așteaptă cu nerăbdare vacanța, care însă a fost întârziată și aproape anulată datorită finalei târzii. Există și alte elemente interesante despre care se vorbește, precum posibila despărțire a lui Hazard de Chelsea, retragerea lui Petr Cech sau despre faptul că Henrikh Mkhitaryan a decis împreună cu familia sa să nu facă deplasarea la Baku, datorită faptului că există tensiuni mari între țara sa natală (Armenia) și Azerbaidjan.

Suporterii lui Arsenal pot fi bucuroși prin prisma faptului că Pierre-Emerick Aubameyang este golgheterul din această ediție a Premier League și că Alexandre Lacazette pare să fie într-o formă foarte bună după ce a reușit un hattrick în returul semifinalei cu Valencia. Cine se va impune însă? Greu de spus. Vă lăsăm să lansați propriile pronosticuri și vă urăm succes!

One Thought to “5 echipe din Anglia în sezonul 2018/2019 al Ligii Campionilor? Pariorii speră să speculeze oportunitatea inedită”

  1. Anonim

    5 echipe din anglia in sezonul 2018/2019.
    Oare nu e vorba de sezonul 2019/2020? Numa intreb…

Leave a Comment