Proiectul “SPO – Performanţă şi calitate în servicii” a ajuns la final, Servicii de ocupare moderne şi impact eficient pe piaţa muncii în Sălaj şi Alba

Graţie unui proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “SPO – Performanţă şi calitate în servicii”, al cărui beneficiar principal este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, serviciile furnizate clienţilor Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din regiunile Nord-vest şi Centru au fost îmbunătăţite.
După cum a explicat Romeo Sârca, managerul proiectului, prin elaborarea unor strategii regionale pe bază de studii privind situaţia de pe piaţa muncii şi prin implementarea unui sistem electronic de ordonare şi dirijare a beneficiarilor, respectiv a şomerilor, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a angajatorilor, s-a redus timpul de aşteptare şi aglomeraţia de la ghişeele agenţiilor. De asemenea, tot prin implementarea proiectului s-au diversificat serviciile furnizate clienţilor agenţiilor judeţene, prin dezvoltarea unui portal web cu informaţii despre piaţa muncii. Acest portal www.spotransivania.ro permite accesul online la informaţii despre locurile de muncă locale, regionale şi cele din reţeaua Eures – munca în străinătate. Prin proiectul “SPO – Performanţă şi calitate în servicii” s-a realizat un sistem de afişare electronică a informaţiilor utile pe LCD-uri şi de acces prin terminale de tip “info- chioşc” – terminale amplasate în incinta AJOFM Sălaj şi AJOFM Alba, s-au dezvotat noi servicii de asistenţă şi la un standard calitativ ctrescut, în beneficiul şomerilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, iar personalul agenţiilor judeţene din regiunire N-V şi Centru a fost instruit.

Trei ani de derulare

Proiectul, “SPO – Performanţă şi calitate în servicii”, derulat în perioada 1 februarie 2012 – ianuarie 2015, de AJOFM Săla, a fost finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 4 “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.1″Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare” şi a avut ca parteneri Fundaţia pentru Dezvoltare Socială şi Economică Zalău, SC Vecom SRL şi Fundaţia “G. Castellini” din Italia. Potrivit managerului de proiect, AJOFM Sălaj, împreună cu partenerii săi, a desfăşurat, pe de oparte, o serie de activităţi specifice managementului proiectelor, iar pe de altă parte activităţi cu impact direct asupra personalului din Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi asupra serviciilor furnizate în beneficiul şomerilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
Pe parcursul implementării proiectului s-au realizat un studiu de analiză şi prognoză privind piața muncii, un studiu privind gradul de satisfacţie a clienţilor SPO, s-au format şase antrenori personali care au asistat un număr de 124 de şomeri, s-a creat un portal electronic de mediere a muncii în care au fost înscrise profilele a 1.466 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, s-au dezvoltat 11 module de programde formare şi 11 suporturi de curs aferente modulelor dezvoltate, organizându-se şapte sesiuni de instruire a personalului din Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de către partenerul italian precum şi cinci workshopuri dedicate instruirii personalului celorlalte SPO-uri din ţară, organizate de AJOFM Sălaj şi partenerii săi.
“Acum, la final de proiect, doresc să subliniez faptul că m-am simţit onorat să conduc o echipă de succes. O echipă care s-a implicat în acest proiect, «SPO – Performanţă şi calitate în servicii”, pentru a îmbunătăţi în mod vizibil serviciile publice de ocupare oferite de AJOFM Sălaj şi AJOFM Alba. (…) Sper ca acest proiect să fie multiplicat la nivel naţional. Mai sper să mai fim solicitaţi pentru a ne aduce contribuţia în modernizarea statului, stat ce trebuie să se afle în slujba cetăţeanului “, a declarat Romeo Sârca, managerul proiectului.

Alte articole

3 Thoughts to “Proiectul “SPO – Performanţă şi calitate în servicii” a ajuns la final, Servicii de ocupare moderne şi impact eficient pe piaţa muncii în Sălaj şi Alba”

  1. iancu

    imi parerau ,dar un este asa, aceste programe sunt doar niste poluatoare in sensul ca fac doar tone de pliante,consuma curent pe publicitate ,iar somerii raman tot someri ,taranii tot tarani ,locuri de munca efectiv au fost ocúpate 2 din 100 de persoane

  2. nicu

    Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin e-mail. Se va lucra 1-2 ore pe zi, acasa. Nu este necesara experienta. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: nicolae962@gmail.com

  3. Oli

    Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com 

Leave a Comment