Produsele de Paşte, sub lupa inspectorilor DSVA

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj a intensificat, în această perioadă, acţiunile de control şi supraveghere, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în preajma sărbătorilor pascale. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Sălaj, Vasile Chindriş, s-au constituit echipe mixte, formate din reprezentanţii DSVSA, DSP şi CJPC, care verifică în această perioadă, începând din 17 aprilie, modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de comercializare a produselor alimentare de origine animală, precum şi din unităţile de alimentaţie publică. De asemenea, din echipele mixte mai fac parte şi reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene sau Locale.
Conform datelor furnizate de Vasile Chindriş, până în prezent, au fost verificate 110 de unităţi din judeţ. Printre acestea se numără depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică şi cele de producţie şi procesare a cărnii şi a laptelui. În urma controalelor, au fost aplicate patru amenzi, în valoare totală de aproximativ 2.400 de lei, şi un avertisment. Potrivit sursei citate, printre cele mai frecvente deficienţe depistate la unităţile verificate din judeţ s-au numărat cele de etichetare şi expunere spre vânzare, deficienţe de igienă atât ale spaţiului de depozitare cât şi ale personalului, precum şi nerespectarea vecinătăţilor între produse.

Serviciul de permanenţă pe perioada minivacanţei de Paşti
Aceste controale vor continua şi în perioada următoare, având ca scop protejarea consumatorilor. Potrivit explicaţiilor purtătorului de cuvânt al DSVSA Sălaj, în perioada 1-6 mai, atât la Direcţie cât şi la subunităţile acesteia din judeţ, va fi organizat serviciul de permanenţa. “Pe perioada minivacanţei de Paşti va fi asigurată permanenţa în toate subunităţile din judeţ. La sediul acestora se va afişa programul şi numerele de telefon la care cetăţenii pot sesiza nereguli în doemniul siguranţei alimentare”, a precizat Vasile Chindriş.

Alte articole

Leave a Comment