Peste jumătate dintre zălăuani şi-au achitat integral dările către stat

Peste 60 la sută dintre zălăuani şi-au achitat dările către stat în primul trimestru al anului. Potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Zalău, până la expirarea primului termen de plată, şi anume 1 aprilie, aproape 63 la sută dintre contribuabili, persoane fizice, şi-au achitat impozitul pe clădiri, încasându-se astfel la bugetul local aproape două milioane de lei. Impozitul pe terenuri a fost achitat de peste 81 la sută dintre persoanele fizice, încasându-se puţin peste 19.0000 de lei, iar taxa pe mijloacele de transport a fost plătită de către aproape 50 la sută dintre zălăuani.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, potrivit sursei citate, peste 70 la sută dintre acestea şi-au achitat impozitul pe clădiri, încasându-se astfel peste 5,5 milioane de lei, iar impozitul pe terenuri a fost achitat de peste 90 la sută dintre contribuabili. Procentul este mai mic în ceea ce priveşte plata taxei pe mijloacele de transport de către persoanele juridice. Doar 33 la sută dintre contribuabili au achitat această taxă până la 1 aprilie.
Contribuabilii zălăuani care şi-au achitat impozitul integral până la primul termen, respectiv până la 1 aprilie, au beneficiat de o bonificaţie în valoare de 5 la sută.

 

Alte articole

Leave a Comment