Doi elevi din trei nu mai primesc mere

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a reziliat în cursul zilei de miercuri contractele încheiate cu SC Pomicola SRL Zalău pentru furnizarea de fructe proaspete în unităţile de învăţământ în anul şcolar 2013-2014, se precizează într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.
Decizia vine după ce societatea amintită a solicitat întreruperea relaţiilor contractuale, din cauza problemelor existente la depozitul pe care îl deţine în Hereclean. Ca urmare a acestei măsuri, peste 13.633 de elevi sălăjeni, reprezentând mai mult de două treimi din totalul beneficiarilor din judeţ, nu vor mai primi mere. Aceştia au avut parte de fruncte doar cinci zile.
Pentru a asigura continuarea furnizării de mere pentru toţi elevii din judeţ, CJ Sălaj a demarat procedura de cerere de ofertă privind încheierea contractelor de furnizare a fructelor proaspete în şcoli. Până la finalizarea licitaţiilor publice, instituţia va proceda, conform reglementărilor legale în vigoare, la negociere fără publicarea unui anunţ de participare pentru încheierea pe perioadă determinată a unor contracte de furnizare a merelor pentru elevi, mai arată sursa citată.
„Dorim să accelerăm procedurile de negociere directă, însă trebuie să ţinem cont de respectarea unor termene limită impusă de lege. Sperăm totuşi ca săptămâna viitoare să poată fi reluată furnizarea de mere în zonele unde a fost întreruptă, asigurând astfel livrarea fructelor către elevi pentru întreaga perioadă de 85 de zile din acest an şcolar”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment