Doctorul Cristian Andrei vine la Zalău

Mult mediatizatul doctor psiholog Cristian Andrei se va afla în Zalău, în data de 21 noiembrie, în cadrul unui simpozion pe tema prevenirii violenţei domestice organizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Evenimentul, intitulat „Fericirea în familie se învaţă”, va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău şi se înscrie în campania lansată în urmă cu câteva zile de către ATOP, în colaborare cu IPJ Sălaj, prin care autorităţile îşi propun reducerea gradului de victimizare a femeilor şi copiilor, datorat violenţei în familie.
La simpozion vor mai fi prezenţi Ioana Cazacu, membru al Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, Lili Micheu, directorul executiv al Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii, şi Ionela Horga, preşedinte al aceluiaşi Institut.
Fenomenul violenţei domestice a căpătat amploare în România ultimilor an, statisticile arătând că în 2012, la fiecare 30 de secunde o femeie a căzut victimă abuzurilor fizice sau psihice. Sălajul a numărat, anul trecut, 100 de victime ale violenţei domestice, unul din cazuri soldându-se cu decesul persoanei agresate.
Campania amintită se va derula pe o perioadă de şase luni, în localităţile pe raza cărora au fost sesizate mai multe fapte care intră în spectrul „violenţei în familie”, respectiv în Zalău, Şimleu Silvaniei, Crasna, Ileanda, Sînmihaiu Almaşului, Hereclean, Crişeni şi Sărmăşag, beneficiarul indirect fiind comunitatea în ansamblu.

Alte articole

4 Thoughts to “Doctorul Cristian Andrei vine la Zalău”

  1. Mare fas.....

    Umbla si asta cu cutia milei prin tara, ca doar vin Sarbatorile de iarna…

  2. Anonim

    pe 21 sau pe 29??? oare pe care sa va cred???

  3. Anonim

    consiliul judetean si protectia copilului ar fi bine sa rezolve alte probleme, are grija Ministerul de Interne de violenta, mai multe reitegrari in familie, reduceti nr de copii institutionalizati pt ca sunt copii care s-ar putea reintegra dar aveti niste as sociali de toata pomina

Leave a Comment