Clădirea Albastră a intrat în șantier

Primăria Municipiului Zalău a anunțat pe pagina unei rețele de socializare, că au fost demarate lucrările de reabilitare a Clădirii Albastre din centrul Zalăului, edificiu ce face parte din Lista Monumentelor Istorice, imobil situat pe Strada Unirii la numărul 15.

Construcția, ajunsă în decursul anilor aproape în paragină, reprezenta nu doar un obiectiv urbanistic la care cu greu te putei uita, ci și un real pericol pentru riverani și trecători, cu atât mai mult cu cât această clădire este situată pe una dintre cele mai circulate străzi din municipiu.

“Având în vedere starea avansată de degradare a imobilului, s-a impus intervenție de urgență pentru reabilitare, motiv pentru care Primăria Municipiului Zalău a cuprins acest obiectiv în lista de investiții din anul 2018.

Pentru reabilitarea clădirii se intervine cu lucrări de demontare a instalațiilor existente și refacerea acestora în întregime, lucrări de consolidare a clădirii, înlocuirea acoperișului, dezafectarea anexelor și alte modificări aduse compartimentării inițiale, modernizarea tuturor spațiilor interioare, realizarea de finisaje interioare și exterioare, inclusiv înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea sistemului de scurgere a apelor pluviale, lucrări de protecție (trotuare, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, drenare a apelor pluviale) și lucrări de instalații sanitare și canalizare.

Executantul lucrării este SC Tacon SRL Zalău, termenul de execuție al lucrărilor este de 24 de luni, iar valoarea contractului este de 1.433.035 de lei, inclusiv TVA” se arată în comunicatul municipalității.

Alte articole

Leave a Comment