Gheorghe Tadici: „Am ieşit cu capul sus din Cupa României şi din Cupa EHF”

HC Zalău a părăsit cu fruntea sus Cupa României, cea de-a doua competiţie naţională din handbalul feminin românesc. Fetele antrenate de Gheorghe Tadici au cedat la o diferenţă de doar două goluri, 27 – 29 în faţa campioanei României, CSM Bucureşti, fostă câştigătoare a Ligii Campionilor, într-un meci contând din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României.
Jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au făcut o primă repriză exemplară, intrând la cabine cu avantaj de trei goluri, 17 – 14. Claudia Constantinescu a deschis scorul în minutul doi, dar a urmat o „dublă” realizată de Iulia Curea. Larisa Tamaş a restabilit egalitatea la doi, după care Zalăul s-a desprins la trei goluri, 6 – 3 în minutul 10. Echipa lui Tadici s-a desprins chiar la patru goluri, dar gazdele au revenit la minus unu spre finalul primei reprize, scorul devenind 14 – 15. Abed-Kader a înscris pentru 16 – 14, iar ultimul gol a fost marcat de portarul Paula Vişan, din poartă-n poartă.
Oboseala acumulată de handbalistele zălăuane în partidele din cupele europene şi-a spus cuvântul în ultimele 20 de minute ale meciului. HC Zalău avea un avantaj de patru goluri, 22 – 18, în minutul 40, dar „tigroaicele” au marcat de cinci ori consecutiv, ducând scorul la 23 – 22. Până la final, Zalăul nu a mai avut puterea să revină, iar CSM-ul a obţinut calificarea în turneul final al Cupei României.
„Fetele merită toate felicitările pentru evoluţia pe care au avut-o timp de 45 de minute, au luptat de la egal la egal cu o echipă mult mai titrată şi cu un buget incomparabil cu al nostru. În ultimele minute a intervenit oboseala în rândul fetelor noastre şi era normal să fie aşa, pentru că au jucat foarte multe meciuri în prima parte a anului. Suntem conştienţi că nu puteam obţine altceva de la acest meci, dar au existat, la un moment dat, anumite decizii controversate din partea arbitrilor. Probabil le-a fost frică gazdelor, fiindcă cei din conducerea CSM-ului au făcut presiuni. Una peste alta, cred că am ieşit cu fruntea sus atât din Cupa României, cât şi din Cupa EHF. Şi, să nu uităm că avem o echipă sută la sută românească, un aspect foarte important. Am mai spus-o, nu mi se pare corect sistemul de desfăşurare al competiţiei. Astfel de partide ar trebui să se dispute ori pe teren neutru, ori în sistem tur-retur”, a declarat Gheorghe Tadici.
În celelalte partide din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, s-au înregistrat rezultatele: HC Dunărea Brăila – CSM Bistriţa 28 – 25 şi CSM Roman – CSU Danubius Galaţi 25 – 19. Partida dintre Corona Braşov şi HCM Râmnicu Vâlcea este programată la ora 18.
CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic – Isabella Gulden (6), Cristina Neagu (4), Amanda Kurtovik (4), Sabina Jacobsen (2), Fravjord Marit Malm (2), Iulia Curea (2), Nathalie Hagman (2), Majda Mehmedovic (1), Line Jorgensen (1), Camelia Udriştoiu (1) şi Camile Ayglon. Antrenori: Helle Thomsen (principal) şi Adrian Vasile (secund)
HC Zalău: Parola Ungureanu (1) – Larisa Tamaş (7), Valentina Panici (5), Roxana Rob (5), Ana Maria Dragut (3), Dana Abed-Kader (2), Andrada Trif (1), Raluca Irimia (1), Claudia Constantinescu (1) şi Ana Ciolan (1). Manager: Gheorghe Tadici.

Leave a Comment