Carne expirată pe rafturile magazinelor sălăjene

Aproape 500 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat au fost retrase de la comercializare de pe rafturile unor măcelării şi magazine alimentare din judeţ de inspectorii sanitar veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj. Produsele alimentare cu deficienţe au fost descoperite în cursul acestei luni în cadrul unui control realizat la mai multe unităţi alimentare din Şimleu Silvaniei şi Zalău.

Pentru a nu ieşi în pierdere administratorii unor măcelării şi magazine de tip alimentar s-au gândit că marfa expirată, rămasă pe stoc încă de anul trecut, va putea fi vândută fără nici o problemă consumatorilor. Planurile lor au fost date peste cap de inspectorii sanitar veterinari care, în urma unor acţiuni de control, au constatat că mai mulţi administratori expun la vânzare produse alimentare expirate şi cu deficienţe care, consumate, periclitează sănătatea consumatorilor. Potrivit unor informaţii furnizate de Petre Firicel, director executiv al DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din Şimleu Silvaniei, inspectorii au confiscat nu mai puţin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat şi 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea şi elementele de identificare. Deocamdată la măcelăria cu pricina inspectorii desfăşoară o anchetă pentru stabilirea persoanelor vinovate de expunerea la vânzare a cărnii, după care vor aplica sancţiuni. De asemenea, tot în aceeaşi localitate, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu etichetare neconformă şi cu termenul de valabilitate expirat, iar la o unitate de tip supermaket inspectorii DSVSA Sălaj au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind înregistrarea sanitară veterinară.
Nici magazinele alimentare şi depozitele de legume fructe din municipiul Zalău nu au scăpat “nevizitate” de cei care se ocupă cu controlul şi siguranţa alimentelor. Pentru că au constatat deficienţe de igienă şi depozitare a fructelor destinate elevilor, la un depozit de legume şi fructe, inspectoriii DSVSA Sălaj au aplicat o sancţiune de 2.000 de lei şi a suspendat termporar activitatea până la remedierea deficienţelor. Tot în Zalău, administratorul unui magazin alimentar s-a ales cu amendă în valoare de 4.200 de lei pentru că avea la vânzare o bucată de muşchiuleţ afumat de porc, un kilogram şi jumătate, produs într-o unitate neautorizată.
Potrivit oficialilor DSVSA Sălaj controalele continuă şi în această perioadă în tot judeţul.

Alte articole

8 Thoughts to “Carne expirată pe rafturile magazinelor sălăjene”

 1. Anonim

  care-s bombele de magazine sa stim sa ne ferim de ele ?!

 2. anonim

  de ce nu dati numele unitatilor cu probleme.nu vreti sa suparati unele persoane interesante?

 3. Marin

  Asta e specific ziaristilor Salajeni ca sa nu dea nume de persoane ori societati comerciale! Cred ca le e frica de “repercusiuni”. Halal mas media!!!

 4. Presa pe invers

  Cand sunt informatii de interes public, le faceti ascunse, cand sunt de interes privat, le faceti publice…
  Nu vi se pare ca e important sa stim unde riscam sa cumparam alimente care pot dauna sanatatii salajenilor?!

 5. Anonim

  Mai oameni buni chiar fredeti ca presa nu vrea sa dea firme ? nuuuu. idiotii de la ojpc nu vor

 6. ppdd

  presa de rahat !
  totul e la vedere, dar ascund sa nu intelegi nimic din tot articolul
  important este ca la unul ii dai amenda de 4000 pentru un kil jumate de carne si la altii nici acar nu ii spui numele sa stie lumea sa nu mai cumpere de acolo
  asta ar fi sanctiunea ceea mai mare: sa-l lasi fara ckienti

 7. Anonim

  Pe Lapos,hotul natiunii,cat il mai tineti ca “organ” de control?Omul acesta isi umple porbagajul de la fiecare butic,supermarket.Cine nu da,il termina cu controalele.Chiar nu are nimeni curaj sa sa ridice impotriva acestui hot???

 8. Andrei Spanu

  Mai ppdd, daca esti asa tare in clanta si spui ca presa e de rahat, tu de ce comentezi sub masca anonimatului? Tu si restul carcotasilor de rahat?

Leave a Comment