Continuă acţiunea de promovare a voleiului în şcoli

Începută săptămâna trecută, la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, acţiunea de promovare a voleiului în şcoli de către formaţia pregătită de Aurel Vlaicu a continuat ieri, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”. Având în vedere că instituţia de învăţământ condusă de directorul Florin Niste nu dispune de o echipă competitivă de volei, cum are CNS Zalău, s-au alcătuit două echipe mixte, formate atât din elevi şi eleve din cadrul liceului, cât şi jucători de la Volei Municipal Zalău.

După disputarea unui set, au intrat în teren doar voleibaliştii antrenaţi de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae, pentru a le arăta elevilor prezenţi câteva faze spectaculoase de volei.
La fel ca la CNS Zalău, la final a avut loc o tombolă cu premi, fiind acordate poze cu jucătorii, o invitaţie pentru două persoane la meciurile de volei şi o minge cu autografele voleibaliştilor.
„Continuăm acţiunea de promovare a mişcării, în special a voleiului. Probabil, după ce vom organiza mai multe acţiuni de acest gen va începe să se vadă şi rezultatul, adică impactul pentru acest sport să fie mai mare. Intenţia noastră este şi de a atrage elevii la meciurile de volei. Promovarea sportului este foarte importantă, în special în rândul tinerilor. Există posibilitatea să organizăm astfel de acţiuni şi în afara municipiului, dar va fi mai dificil, fiindcă echipa are un program încărcat”, a afirmat primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu.
Vizibil emoţionat, directorul liceului, Florin Niste, a lăudat acţiunea echipei de volei. „Este o acţiune deosebită. Promovarea sportului de masă, dar mai ales a celui de performanţă este foarte benefică, în special în ziua de azi, când interesul pentru el este destul de scăzut. Ca liceu, nu putem decât să ne bucurăm de prezenţa acestor sportivi de performanţă, foşti campioni, în unitatea noastră. Sunt nişte sportivi deosebiţi, antrenaţi de un om deosebit, de care îmi aduc aminte cu plăcere cum îl urmăream din tribună în vremea studenţiei, când era şi căpitanul echipei naţionale. Liceul nu mai dispune de echipe la fel de valoroase ca în anii anteriori, dar elevii noştri sunt interesaţi de sport în cotninuare”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul”.

 

Leave a Comment