Călătoria cu taxiul va fi mai scumpă

Zălăuanii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru fiecare călătorie cu taxiul. Operatorii locali au anunţat că începând din prima zi a lunii decembrie, tariful pe kilometru, pe timp de zi, va creşte, de la 2 lei, la 2,4 lei, iar cel valabil pe timp de noapte, de la 2 lei, la 2,5 lei.
Aceştia motivează că ajustarea este necesarp având în vedere că societatea nu a operat nici o scumpire în ultimii trei ani, deşi preţul carburanţilor a crescut considerabil în acest timp. „În urmă cu trei ani, când circulam cu 2 lei pe kilometru, plăteam în jur de 4,25 lei pe un litru de motorină. Acum plătim aproape 6 lei pe litru. În tot acest timp, preţul transportului în comun aproape s-a dublat. Nu putem munci pe gratis”, ne-a declarat reprezentantul unei societăţi de taxi din municipiu. Acesta se plânge că de la punerea în funcţiune a semafoarelor „inteligente”, misiunea taximetriştilor a fost complicată, în condiţiile în care sunt puşi în situaţia de a opri mult mai des în aşteptarea culorii verzi. Iar acest lucru se traduce în creşterea cu doi litri a consumului zilnic de carburanţi.
La nivelul municipiului există 276 de taxiuri, 267 dintre acestea pentru transportul de persoane, iar diferenţa, pentru transportul de bunuri. Municipalitatea a anunţat că nu are de gând să elibereze autorizaţii noi pentru desfăşurarea acestei activităţi, ba mai mult, că va reduce numărul taxiurilor, dat fiind faptul că populaţia Zalăului a scăzut. „Numărul autorizaţiilor taxi pentru transport persoane, va fi redus pe cale naturală, până la limita de patru taxiuri la 1.000 de locuitori, conform Legii nr.38/2003, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv până la un număr de 224 autorizaţii”, se arată într-o hotărâre din luna august a Consiliului Local Zalău.

Alte articole

Leave a Comment