Ziua Internaţională împotriva consumului de droguri, marcată în Sălaj

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, la nivel naţional, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.
În judeţul nostru, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj va organiza puncte de informare și distribuire de materiale info în zonele centrale din Zalău, Jibou și Șimleu Silvaniei, un flash-mob cu sprijinul voluntarilor antidrog şi va distribui materiale info către instituțiile medicale și cabinetele de medicină de familie locale. Activitățile se vor desfășura în parteneriat cu filiala Sălaj a Crucii Roșii.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.
Agenția Națională Antidrog, prin centrele judeţene, a implementat, începând cu 5 septembrie 2017, campania de prevenire a consumului de canabis #PotAltfel, care are ca obiectiv general dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum şi promovarea unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri, la nivelul populaţiei generale 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară 15-24 de ani, prin implementarea la nivel naţional a unei campanii de prevenire cu componentă media, a consumului de canabis.
Campania și-a propus printre alte activități și marcarea Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, la nivelul fiecărui județ prin activități orientate către zone în care tinerii aleg să-și petreacă timpul liber și promovarea unor alternative de viață sănătoasă.

Alte articole

Leave a Comment